Dacă echipa orădeană pregătită de către Cristian Achim s-a calificat la pas în penultimul act al competiției, viitoarea sa adversară a avut o serie extrem de dificilă cu formația CSU Sibiu, a 6-a clasată. Până la urmă, la cea de-a 10-a calificare din istorie printre cele mai bune 4 echipe ale României, CSM CSU Oradea se va duela cu echipa care a terminat sezonul regulat pe locul al treilea.

Adversara CSM CSU Oradea din semifinalele Ligii Naționale a avut mari dificultăți în a accede în penultimul act al competiției. CSU Sibiu, echipa care terminase sezonul regulat pe locul al 6-lea, a fost la doar un pas să o elimine având 2-1 la general și avantajul terenului propriu. Cu toate acestea, ilfovenii au reușit să întoarcă rezultatul și să se califice în această fază a întrecerii pentru a treia oară în ultimele patru sezoane. Această performanță vorbește despre greutatea pe care o are această echipă în baschetul masculin românesc al zilelor noastre. Penultimul act al LNBM se va desfășura după sistemul „cel mai bun din 5 partide”, iar bihorenii vor beneficia de avantajul terenului propriu în eventualitatea în care va fi necesară disputarea unui joc decisiv. Primele două partide se vor disputa la Oradea, pe 25 și 27 aprilie, iar biletele pentru accesul în arene pot fi achiziționate de pe platforma online eventbook.ro sau de la casieria clubului din incinta Oradea Arena. În cealată semifinală se vor înfrunta U-BT Cluj-Napoca, liderul neînvins al campionatului, și FC Argeș Pitești, formație care a încheiat sezonul regulat pe locul al 5-lea.

„Sunt sigur că publicul va fi al 6-lea jucător”

 „Întâlnim un adversar extrem de dificil, în faţa căruia sperăm să ne valorificăm avantajul terenului propriu de la primele partide. Este extrem de important continuăm seria cu 2-0 de la Oradea. Venim după o pauză competiţională mai lungă care sper să nu se scoată din ritm. Pe de altă parte, echipa din Voluntari se prezintă la meciurile cu noi după un program încărcat şi putem profita de plusul de prospeţime fizică. Mizăm mult şi pe susţinerea fanilor noştri, pe care îi aşteptăm la sală în număr cât mai mare. Sunt sigur că publicul va fi al şaselea jucător”, a comentat Şerban Sere, directorul CSM Oradea.

Programul semifinalei CSM Oradea – CSO Voluntari:

– Meciul 1 – joi, 25 aprilie, de la ora 19:00, la Oradea Arena

– Meciul 2 – sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:45, la Arena Antonio Alexe

– Meciul 3 – miercuri, 1 mai, la Voluntari

– Meciul 4 – vineri, 3 mai, la Voluntari (dacă va fi necesar)

– Meciul 5 – marți, 7 mai, la Oradea Arena (dacă va fi necesar)

A 10-a calificare printre primele 4 echipe ale României

După ce a terminat sezonul regulat al Ligii Naționale pe locul al doilea, CSM CSU Oradea nu a avut deloc emoții în cadrul sferturilor de finală, fază a competiției în care a învins cu 3-0 la general pe CSM Constanța, a 7-a clasată la finele sezonului regulat. Pentru bihoreni este cea de-a 10 calificare din istorie printre cele mai bune 4 echipe ale țării, iar printre victimele pe care le-a făcut în acest parcurs apar următoarele echipe: U Mobitelco Cluj-Napoca, SCM U Craiova, Phoenix Galați, SCM Timișoara (de 3 ori), FC Argeș Pitești (de 2 ori), Dinamo București și, acum, CSM Constanța.