Eliminată din Liga Campionilor după turneul preliminar, CSM Oradea continuă cursa europeană în LEN EuroCup. Echipa orădeană şi-a aflat ieri adversarii din această competiţie în urma tragerii la sorţi de la Nyon. Poloiştii orădeni au fost repartizaţi în Grupa H alături de Sintez Kazan și Novi Belgrad.

Turneul se va desfășura la Belgrad, Serbia, între 4 și 6 decembrie anul curent. Se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare. Primele două clasate se califică în faza următoare a celei de-a doua competiţii europene. La prima vedere, favorite la accederea în optimi sunt adversarele formaţiei pregătite de Dorin Costrăş şi Ciprian Câmpianu. CSM s-a duelat cu Sintez Kazan zilele trecute, în turneul de Liga Campionilor de la Budapesta, unde vicecampioana Rusiei s-a impus cu 13-8, în condiţiile în care echipa orădeană venea după o pauză forţată de aproape două săptămâni şi cu câteva absenţe cauzate de Covid-19. La Budapesta, orădenii au mai pierdut cu Brescia (1-18) şi Vouliagmeni (9-16), clasându-se pe locul 6. 

Componenţa celorlalte grupe:

Grupa A (Barcelona): CN Barcelona (ESP), Tourcoing (FRA), BVSC-Zuglo (HUN), Panionios (GRE).

Grupa B (Sabadell): Jadran Split (CRO), Steaua București (ROU), Dinamo Moscow (RUS), CN Sabadell (ESP).

Grupa C (Kranj): OSC Budapest (HUN), Steaua Roșie Belgrad (SRB), Noisy (FRA), Triglav Kranj (SLO).

Grupa D (Aix-en-Provance): Vouliagmeni (GRE), Pays d’Aix (FRA), Ludwigsburg (GER), Carouge (SUI).

Grupa E (Savona): Radnicki Kragujevac (SRB), Potsdam (GER), Savona (ITA), Mediterrani (ESP).

Grupa F (Zagreb): Mladost Zagreb (CRO), Primorac Kotor (MNE), ZF-Eger (HUN), Trieste (ITA).

Grupa G (Szolnok): Szolnoki Dozsa (HUN), Terrassa (ESP), Smirnis (GRE), Strasbourg (FRA).

În ediţia precedentă, CSM Oradea a ajuns până în semifinalele competiţiei, fază în care a fost eliminată de echipa italiană CC Ortigia.