Dublu medaliat cu bronz atât în 2022, la Europenele de la Plzen (Cehia), cât și la competiția continentală de anul trecut, din orașul danez Thisted, valorosul sportiv beiușean Florin-Ionul Lupaș, președintele Asociației Județene de Powerlifting Bihor, a mai făcut un pas spre vârful ierarhiei europene: a obținut argintul categoriei „regină” (+120 kg)!

Organizat în Luxemburg, între 7 și 12 mai, Campionatul European de Powerlifting a reprezentat o nouă ocazie pentru afirmarea sportivilor români, delegația noastră ocupând, la finalul întrecerii, locul trei pe națiuni, detalii oferind chiar președintele Federației Române de Powerlifting, Ovidiu Pănăzan:

„România obține, pentru prima dată în istoria competițiilor continentale de seniori, locul trei pe echipe. Campionatul European de Powerlifting din Luxemburg, capitala mondială a acestui sport, a arătat lumii că România este o forță greu de neglijat la acest nivel. Aici, nu am fost tratați banal, ci cu respectul cuvenit și raportat la medaliile câștigate cu efort și strategie.

Powerliftingul, pentru România, se înscrie astfel definitiv în rândul sporturilor care au produs marea performanță și care au demonstrat că pasiunea poate învinge tradiția”.

La acest rezultat de excepție al lotului României au contribuit și doi componenți ai Clubului Sportiv Bihorul Beiuș: Florin-Ionuț Lupaș și Rareș Matei. La prima participare într-o competiție internațională, juniorul Rareș Matei a obținut nu mai puțin de patru medalii de bronz, toate la categoria -120 kg.

Cât privește evoluția lui Florin-Ionuț Lupaș, acesta a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului continental, devenind vicecampion european de powerlifting. Florin-Ionuț Lupaș s-a declarat mulțumit de această nouă performanță personală, una fără precedent:

„Campionatul European de Powerlifting din acest an, desfășurat în Luxemburg, a reprezentat o mare reușită pentru mine la proba de împins din culcat.

Titlul de vicecampion european, pe care l-am obținut cu greutatea împinsă de 305 kg, la categoria greilor europeni, este un obiectiv fixat și muncit mulți ani la rând, titlu pe care îl datorez, în primul rând, antrenorului meu, președintele Ovidiu Pănăzan”.

Totodată, doresc să-i felicit pe cei doi sportivi juniori ai mei și să transmit recunoștința și mândria față de ei: David Staniș (CS Crișul Oradea), care a obținut de patru ori locul IV la categoria -93 kg, și Rareș Matei, care a obținut patru medalii de bronz la categoria -120 kg, aflându-se la prima competiție internațională.

Felicitări întregii echipe române, care a obținut locul trei pe națiuni la Seniori în cadrul campionatului!”

Sportiv cu dublă legitimare (CS Crișul Oradea și CS Bihorul Beiuș), Florin-Ionuț Lupaș a concurat de data aceasta pentru clubul beiușean, participând, totodată, la competiția din Luxemburg și din postura de antrenor al juniorilor David Staniș (CS Crișul Oradea) și Rareș Matei (CS Bihorul Beiuș).