Arbitrii din Liga I au participat la un seminar de pregătire teoretică dedicată VAR, organizat online în contextul pandemiei de coronavirus.

"În primă fază, arbitrii din Liga I, 55 la număr, "centrali" şi "asistenţi", au primit materiale video cu faze de joc. Aceştia au fost rugaţi să îşi exprime opinia asupra unor incidente din diferite competiţii europene şi să argumenteze decizia care cred că se impunea luată. Prin videoconferinţă, preşedintele CCA, Kyros Vassaras, le-a explicat celor 55 de arbitri, împărţiţi în două grupe, care erau deciziile corecte, prezentându-le aceleaşi faze şi din perspectiva VAR. Totodată, arbitrii au fost puşi la curent cu cele mai noi reglementări în materie de arbitraj", se menţionează pe site-ul frf.ro.

Preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, Kyros Vassaras, a declarat: "A fost o întâlnire benefică pentru toată lumea, dar cel mai important lucru în aceste momente este că toţi arbitrii sunt sănătoşi. Le-am transmis să respecte în continuare recomandările Organizaţiei Mondiale de Sănătate şi să îşi menţină forma fizică".

La nivelul FRF există un grup de lucru pentru implementarea arbitrajului video (VAR) în Liga I format din luna septembrie a anului 2019. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că arbitrajul video va fi implementat începând cu sezonul 2020-2021 în Liga I. Conducerea LPF a precizat că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepţia celor aferente baremurilor arbitrilor VAR.