Fără a beneficia de prea mult credit în ceea ce privește calificarea în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, CSM Oradea a transpus în fapte vorbele antrenorului Dorin Costrăș care înainte de deplasarea în Serbia se arăta încrezător în ceea ce privește șansele echipei pe care o pregătește în condițiile în care orădenii vor face jocuri aproape de potențialul lor maxim.

Vicecampioana României la polo s-a calificat în turul al doilea al preliminariilor Ligii Campionilor la polo după ce a obținut două victorii și a suferit trei înfrângeri clasându-se pe locul al patrulea, calificabil în grupa de la Sabac. Victoria decisivă a fost obținută chiar în ultimul joc din cadrul turneului care s-a desfășurat în Serbia. Orădenii au reușit ieri să învingă fără drept de apel 13-5 (2-1, 4-3, 3-0, 4-1) pe Galatasaray Istanbul, o formație care provine dintr-u campionat nu foarte puternic dar care dispune de un buget considerabil. Apăsați de miza partidei, bihorenii pregătiți de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu au intrat mai greu în meci fiind destul de inexacți la finalizare. O dată cu trecerea timpului calmul a luat locul precipitării astfel că vicecampionii României au preluat controlul partidei. Așa cum o arată și scorul pe reprize, bihorenii au intrat la pauza mare cu un avantaj de două goluri (6-4). Au urmat apoi două sferturi în care bihorenii și-au impus clar jocul câștigând fiecare parțial la trei goluri diferență. Mai mult de atât, apărarea a funcționat aproape perefect, CSM Oradea încasând doar un gol în acest interval de timp. Principalul marcator al bihorenilor a fost Vlad Georgescu, autorul a 4 goluri.

Înfrângeri suferite la diferențe mici

Celelalte rezultate: 7-6 cu Apollon Smyrnis, 6-7 cu Steaua Roșie Belgrad, 8-9 cu Dinamo Moscova, și 8-10 cu VK Sabac. După cum se poate vedea, CSM-ul a jucat de la egal la egalcu adversarele lor și în cele trei înfrângeri chiar dacă aceste echipe sunt niște forțe care provin din campionate puternice.

Așadar CSM Oradea termină pe locul al patrulea grupa preliminară de la Sabac fiind devansată de Steaua Roșie Belgrad, VK Sabac și Dinamo Moscova. Echipele depășite de formația românească au fost Apollon Smyrnis și Galatasaray Istanbul. Cel de-al 2-lea tur preliminar urmează să se desfășoare în perioada 13-15 septembrie. Locul de desfășurare și adversarii vor fi stabiliți ulterior.

CSM Oradea: Gojko Pijetlovic, Raul Gavriș - Vlad Georgescu 4 goluri, Cristi Dobre, Nichita Ilisie 1, Vlad Dragomirescu 1, Roland Szabo 2, Alex Popoviciu 1, Viktor Kovats, Silvian Colodrovschi 1, Ramiro Georgescu 2, Ferenc Czenk 1 și Bogdan Remeș. Antrenor: Dorin Costrăș.