Clubul orădean de tenis de masă Tibclau Oradea i-a invitat pe reprezentanţii presei sportive locale la o mişcare în sala de competiţii din cadrul complexului comercial ERA, în dorinţa de a reedita duelurile de altă dată de la masa verde.

“Crişana” , în top

Deşi participarea nu a fost cea preconizată în urma confirmărilor iniţiale, întrecerea şi-a atins scopul. Publicaţiile Crişana şi Jurnal bihorean au avut reprezentanţi la competiţie, iar în urma unor dispute interesante, cu schimburi de mingi antrenante, în sistem fiecare cu fiecare, ierarhia finală a fost următoarea: 1. Horia Buz (Crişana), 2. Teodor Biriş (Jurnal bihorean), 3. Sorin Ilisie (Crişana), 4. Peti Boros (actualmente fără angajament, ex -Crişana, Reggeli Ujsag sau Sportul bihorean).

 

Stilul TTX

După concurs, presarii au avut parte şi de o provocare inedită. Au fost primii din Oradea şi poate chiar din România, care au încercat varianta nouă a tenisului de masă, denumită TTX (Table Tenis X), care a ajuns în Oradea printr-un membru al clubului Tibclau, Nemes László. Acesta a oferit şi detalii legate de noua ramură. „Noutatea constă într-o minge mai mare şi mai grea, dar şi palete din plastic, fără feţe, care oferă şanse egale competitorilor. Pingpongul a devenit un sport extrem de rapid şi costisitor, iar prin TTX federaţia internaţională s-a reorientat spre cei care practică acest sport ocazional sau în timpul liber. De asemenea, e mult mai uşor să joci pingpong în aer liber”,  a precizat Nemes. În nou variantă un set ţine 2 minute şi nu până la 11 puncte, schimburile de mingi fiind mult mai lungi.

„A fost ceva inedit şi pentru noi să încercăm această variantă a pingpongului. Le mulţumim jurnaliştilor care au onorat invitaţia noastră, iar data viitoare îi aşteptăm şi pe cei care, din diferite motive, nu au putut fi prezenţi. Sala noastră este deschisă pentru toţi cei care doresc să facă mişcare, indiferent că sunt tineri sau mai în vârstă, amatori sau profesionişti”, a precizat Varady Tibor, conducătorul CS Tibclau, gazda competiţiei, care a adus mulţumiri directorului firmei Rozotii, pentru sprijinul acordat la organizarea competiţiei.

 

Iniţiere pentru copii

Clubul Tibclau organizează şi iniţiere pentru tinerii care doresc să cunoască tainele tenisului de masă. Antrenamentele au loc în zilele de luni, miercuri şi vineri, de la orele 17.00 la sala de jocuri din cadrul complexului comercial ERA. Zilnic, între orele 18 şi 21 sala este deschisă pentru toţi iubitorii pingpongului, mesele putând fi închiriate atât de amatori cât şi de profesionişti. Mai multe informaţii se pot obţine pe pagina de internet a clubului (www.tibclau.ro) sau la numărul de telefon: 0747/278-743.