Dacă președintele AJF Suceava, ținând cont de focarul de infecție din acel județ, a decis să anuleze campionatele pe care le organizează, nu la fel se întâmplă în restul țării. Celelalte asociații județene de fotbal respectă recomandarea FRF, aceea care prevede ca întrecerile de seniori, cel puțin, să fie încheiate exclusiv pe terenul de joc. Radu Bitea, președintele AJF Bihor, este într-u totul de acord cu indicațiile venite de la București astfel că meritul sportiv va fi criteriul de stabilire a învingătoarelor în ținutul de pe Crișuri.

„După cum știți, fotbalul bihorean, dar și cel internațional traversează o perioadă dificilă, cauzată de suspendarea tuturor jocurilor, indiferent de nivel sau categorie de vârstă. Cheia succesului în lupta cu acest coronavirus trebuie să fie disciplina, răbdarea, determinarea și colaborarea. Acum punem accentul pe prevenție pentru ca la momentul potrivit să revenim la activitățile noastre normale. De mai bine de o lună, competițiile județene și cele naționale sunt suspendate. Pe durata instituirii stării de urgență cauzată de măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, cel puțin până la data de 15 mai 2020, nu se pot organiza jocuri sportive. În momentul de față, chiar dacă activitatea AJF Bihor este și ea oprită, contractele colaboratorilor fiind suspendate, împreună cu conducerea Federației Române de Fotbal lucrăm la diferite scenarii care ar putea fi puse în practică odată cu reluarea campionatelor județene. Avem o certitudine, aceea de a încheia toate competițiile de seniori pe terenul de joc, astfel ca învingătoarele să fie declarate pe baza meritului sportiv și prin respectarea regulamentelor”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Radu Bitea, conducătorul fotbalului bihorean.

Consultări cu membrii afiliați

Deocamdată nu se cunosc date concrete referitoare la reluarea competițiilor. Acestea vor fi aduse la cunoștința tuturor pe parcursul lunii viitoare, doar după ce FRF va stabili calendarul competițiilor naționale. „Decizia de continuare a competițiilor, cu detalii asupra datelor, formatului, sistemului de desfășurare etc., se va lua de către Comitetul Executiv în cursul lunii mai, după ce în prealabil vom consulta toți membrii afiliați. De asemenea, această decizie va ține cont de hotărârea FRF cu privire la reluarea competițiilor naționale pe diferite niveluri competiționale. Deocamdată, nu putem face mai mult decât să așteptăm unda verde din partea autorităților pentru reluarea activității și a competițiilor. Avem, însă, timp pentru consultări, pentru discuții referitoare la aspectele ce pot și trebuie îmbunătățite la nivelul fotbalului bihorean. Opiniile dvs. le puteți semnala membrilor Comitetului Executiv sau personalului AJF Bihor telefonic ori prin email. Mizăm pe echipa fotbalului bihorean, prin colaborarea cu toți factorii implicați și adoptarea unor hotărâri benefice repornirii activității și pentru îmbunătățirea rezultatelor”, a mai transmis președintele AJF Bihor.