Echipa de handbal feminin CSU Oradea a reușit calificarea la turneul final de promovare în Liga Naţională beneficiind de o conjunctură favorabilă, mai multe echipe „satelit” ale unor formaţii din prima divizie având o clasare superioară. Primul adversar, care ar putea fi şi ultimul în eventualitatea unui eşec, va fi Corona Braşov într-o partidă care se va desfăşura astăzi, de la ora 10.00, în localitatea Blejoi (Prahova), gazda acestui turneu.

După un sezon atipic, desfășurat în sistem „turnee” din cauza pandemiei Covid-19, formația orădeană a obținut dreptul de participare la turneul de promovare cu toate că s-a clasat doar pe locul 4 în Seria B, după 5 victorii şi 7 înfrângeri. „CSU Oradea s-a calificat la turneul final al Diviziei A feminine după ce a evoluat în seria B, unde a terminat pe locul 4, însă a urcat pe 3 după refacerea ierarhiei fără rezultatele echipelor fără drept de promovare”, menţionează site-ul de specialitate, handbalmania.ro. „În primul rând, vreau să-mi felicit jucătoarele pentru parcursul din acest sezon, fiind pentru prima dată când această echipă participă la un turneu de promovare. Nu a fost ușor, mai ales că suntem o echipă universitară, adică o echipă tânără și în plus, după plecarea jucătoarelor cu experiență, a rămas să ne bazăm doar pe ambiția tinereții. S-a muncit foarte mult să se ajungă între primele opt echipe de Divizia A din România. Competiția, disputată în acest an de pandemie în format turneu, a necesitat o bună pregătire fizică, antrenamente tehnico-tactice consistente, iar acest lucru s-a văzut și prin faptul că nu am avut nicio accidentare la toate turneele”, a declarat tehnicianul formației orădene, Sebastian Tudor.

„Să simţim pulsul unui turneu final”

Echipele calificate la turneul final, care va fi găzduit, în perioada 14-16 mai, de Sala Polivalentă din Blejoi, sunt extrem de puternice: Corona Brașov, CSM Târgu Jiu, CSM Deva, HCF Piatra Neamț, CSM Roman, CSU Știința București și CSU Neptun Constanța. „Mergem la acest turneu de promovare cu dorința de a lăsa o impresie cât mai bună, să simțim pulsul unui turneu final, pentru a pregăti un sezon viitor mult mai bun”, a mai adăugat Sebastian Tudor care lasă de înţeles că echipa sa are doar şanse teoretice în duelul cu Corona Braşov, câştigătoarea detaşată, cu victorii pe linie, a Seriei A.

Formația orădeană va înfrunta în deschiderea turneului una din principalele candidate la promovarea în Liga Florilor, Corona Brașov. Învingătoarea acestui joc va obține calificarea în semifinalele turneului, ceea ce înseamnă promovarea directă (dacă echipa se va situa pe primele două locuri ale turneului), sau participarea la barajul pentru promovare-retrogradare (dacă se va situa la finele turneului pe locurile 3-4), în vreme ce echipa învinsă va juca pentru clasarea pe locurile 5-8 în cadrul turneului final. 

Lotul CSU Oradea: Crina Pintea (1998), Amalia Corha (1997), Raluca Fulgescu (2001) - Denisa Tudose (1999), Cornelia Vrabie (1994), Ariane Zegrean (2000), Ștefania Surducan (2000), Denissa Toma (2000), Roxana Boldor (1999), Anamaria Mastan (2002), Rafaela Duţu (2000), Mădălina Horj (2000), Anamaria Hercuţ (2000), Nicoleta Deaconu (1999), Nicoleta Abodi (1999), Alexandra Corondan (2000). Antrenor: Sebastian Tudor.