Adunarea Generală anuală a AJF Bihor a prezentat interes major pentru membrii afiliaţi, fiind prezenţi la Casa Tineretului din Oradea 43 de reprezentanţi din cei 55 cu drept de participare. Rată excelentă de prezenţă şi în competiţiile juvenile de la de la U10 la U19, nu mai puţin de 112 echipe depunând cereri de înscriere!

 

Odată constatat şi îndeplinit cvorumul, şedinţa condusă de secretarul AJF Bihor, Petru Boroş, a început cu un moment de reculegere în memoria celor dispăruți din fotbalul bihorean de la ultima adunare, Vasile Popa, Alexandru Virag şi Schwarczman Zoltan.

 

Diplome pentru excelenţă şi fair-play

Președintele Radu Bitea a înmânat apoi unor conducători sau foști conducători diplome de excelență pentru activitatea în fenomenul fotbalistic, precum Ioan Dehelean (Izvorul Cociuba Mare), Ioan Bondor (CS Bihorul Beiuș) și Liviu Codre (Olimpia Salonta), doar primul fiind prezent la eveniment. O diplomă pentru contribuția adusă la dezvoltarea fotbalului juvenil a primit directorul LPS Bihorul Oradea, Lucian Stance, iar Cristian Indrei, președintele CS Oșorhei, a fost răsplătit cu diploma fair-play pentru echipa U19. De-altfel, în semn de mulţumire pentru colaborare, AJF Bihor a oferit membrilor prezenţi câte un rucsac, stick-uri de memorie, clipboard, pixuri şi o minge cu dispozitiv de umflare.

Patru afilieri şi cinci dezafilieri

De la ultima şedinţă  au fost afiliate și patru cluburi: ACS Juniorul Oradea, AFC Real Oradea, AS FC Minerul Voivozi și AS Cefa. În schimb, au fost dezafiliate ASC Voința Ciumeghiu, ACS Viitorul Gepiu, ACS Progresul Sâniob, ACS Viitorul Beiuș și ACS Sasok Vulturii Săcueni.

Printre altele, secretarul Petru Boroş a prezentat raportul de activitatea al Biroului Executiv și al comisiilor AJF, bilanțul contabil și raportul comisiei de cenzori. Din datele prezentate a rezultat că AJF Bihor a avut venituri de 514.000 lei, iar după eliminarea cheltuielilor a rezultat un excedent bugetar de 10.500 lei. Sponsorizările atrase au fost de aproximativ 8.000 lei, conducerea forului fotbalistic judeţean exprimându-şi speranţa într-un sprijin şi din partea Consiliului Județean Bihor, o normalitate în multe judeţe din ţară.

AJF Bihor  va organiza în acest an încă un curs pentru obținerea Licenței C UEFA, după cele două de anul trecut, calificare minimală absolut necesară în viitorul apropiat pentru înscrierea echipelor în competiţii.

Bihorul stă mai bine şi la reprezentarea în campionatele organizate de FRF la juniori, fiind înscrise LPS Bihorul, FC Bihor, Lotus Băile Felix, ACS Transilvania Sport Academy, Crișana Oradea și Unirea Valea lui Mihai. Pe plan local, în competiţile de seniori, în Liga a IV-a sunt anunţate 15 echipe, iar în Liga a V-a, 14 formaţii, nefiind însă exclus ca una din ultimul eşalon să completeze un tablou cu număr par de participante. Ultima acceptată în Liga a V-a, dar şi în campionatul de juniori U 12, în unanimitate, a fost ACS Viitorul Bratca.