CSM CSU Oradea începe să își formeze lotul de jucători pentru viitorul sezon competițional. Astfel, primul baschetbalist care a semnat prelungirea contractuală este sârbul Nikola Markovic.

La doar o săptămână distanță de când a fost dat publicității un videoclip în care pivotul de 2,08 metri înălțime se antrena la Belgrad sub directa îndrumare a celor doi asistenți ai antrenorului Cristian Achim, semn că acesta își va continua cariera în orașul de pe Crișul Repede, iată că s-a trecut și la fapte, înțelegerea dintre cele două părți fiind făcută și semnată pentru următorii trei ani. Venit din Polonia, de la o echipă care evolua în Liga Campionior, Markovic și-a adus contribuția la cucerirea celui de-al treilea titlu al echipei orădene precum și a primei Supercupe. Sârbul a declarat că se simte foarte bine la Oradea și, un motiv în plus pentru a continua în orașul nostru este, evident, și relația pe care o are cu cei doi asistenți, Milan Mitrovic și Radovan Markovic, ambii fiindu-i conaționali. Semnând pe o durată neobișnuit de lungă în baschetul modern, și având deja 31 de ani, Markovic, destul de probabil, va juca la Oradea pentru ultima dată în baschetul de performanță. El poate evolua pe pozițiile 4-5 și este foarte apreciat pentru că alege jocul colectiv în detrimentul celui individual și evoluează la fel de bine atât defensiv, cât și ofensiv. „De asemenea, e capabil să arunce de la distanță și este posesor al unui joc eficient în spațiul de trei secunde”, spune despre el site-ul oficial al clubului orădean.

 

Cel mai bun marcator în cupele europene

În ultimul sezon competițional, Markovic a fost cel mai bun marcator al roș-albaștrilor în competițiile europene. „El este unul dintre cei doar patru jucători care au evoluat în toate meciurile roș-albaștrilor din cupele europene în amintita stagiune: două partide în Basketball Champions League și 12 în FIBA Europe Cup. Nikola a postat medii statistice de 13.8 puncte, 5.1 recuperări, 3.3 pase decisive, 0.7 intercepții pentru 14.7 la eficiență. El a fost liderul roș-albaștrilor și la recuperare. A terminat aventura continentală cu procentaje impresionante la aruncările din acțiune: 56% la două puncte, respectiv 51% la trei puncte. El a terminat cu 56% la linia de pedeapsă și a avut 27.1 minute pe partidă”, mai menționează site-ul CSM Oradea. Baschetbalistul sârb a semnat primul său contract de profesionist în anul 2005 și, de atunci, în cariera sa a trecut pe la formații cu nume precum Steaua Roșie Belgrad (5 sezoane) și PAOK Salonic.

La ora actuală, echipa orădeană mai are contracte semnate cu Aaron Broussard, Dragan Zekovic, Arturas Valeika (toți cu opțiuni de prelungire), Bogdan Nicolescu, Tudor Fometescu și Eduard Petrescu. Cătălin Baciu, Vlad Marinău și Enzo Vescan sunt și ei doriți în continuare la echipă.