Prima şedinţă din 2018 a Comitetului Executiv al AJF Bihor a avut pe ordinea de zi puncte foarte importante. Au fost adoptate hotărâri legate de Adunarea Generală, şefia Comisiei Judeţene de Arbitri (CJA) Bihor, organizarea campionatelor şi de ordin financiar.

Adunare Generală în 15 februarie

Adunarea Generală a AJF Bihor va avea loc pe 15 februarie, ora 14.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor. La Adunarea Generală, cluburile vor fi reprezentate de o singură persoană, preferabil preşedinte sau vicepreşedinte cu delegaţie.

Vine toată conducerea FRF!

În premieră pentru o astfel de şedinţă a forului fotbalistic judeţean va fi prezent şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Alături de acesta vor mai veni atunci la Oradea secretarii generali Radu Vişan şi Gabriel Bodescu, precum şi Gheorghiţă Geolgău – manager al departamentului de scouting al FRF. "Am dorit să nu privăm membri afiliaţi de vizita de lucru pe care preşedintele FRF Răzvan Burleanu o va face la Oradea în 15 februarie. Astfel, Comitetul Executiv din 11 ianuarie a aprobat ca Adunarea Generală să aibă loc în 15 februarie. Este primul președinte de FRF care va fi prezent la Adunarea Generală a AJF Bihor”, a declarat Radu Bitea, într-o conferinţă de presă organizată ieri. În ziua în care va ajunge la Oradea, staff-ul federal se va întâlni cu conducerea Primăriei Oradea, Consiliului Judeţean, dar şi cu membri afiliaţi la FRF, AJF Bihor, Luceafărul Oradea, LPS Bihorul, Dinamo Oradea (futsal) şi Sporting Lugaş (fotbal feminin).

Se va alege un vicepreşedinte

La Adunarea Generală va fi aleasă o persoană pentru postul de vicepreşedinte, vacantat de Mircea Fodor. Dosarele se vor depune până în 1 februarie, iar candidaţii trebuie să aibă funcţie de conducere la o echipă afiliată, să nu aibă cazier şi să fie propus de un club. Dosarele vor fi analizate în 5 februarie de comisia de validare formată  din Dorin Demian, George Morgovan şi Gheorghe Rusu.

Trei jucători sub 21 ani în Liga a IV-a!

Din ediţia 2018-2019 va creşte numărul jucătorilor tineri la echipele de Liga a IV-a. Dacă în acest campionat este obligatoriu un jucător "Under 21" pe toată durata jocului, din vară echipele trebuiă să aibă doi jucători U21 şi unul U19. Decizia a fost luată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al AJF la propunerea majorităţii echipelor din eşalonul patru.

Ştefan Gallovits, noul şef al arbitrilor bihoreni

Tot în şedinţa Comitetului Executiv  a avut loc validarea lui Ștefan Gallovits în funcţia de preşedinte al CJA Bihor. Gallovits îl înlocuiește pe Ioan Pirtea, numit la CJA Bihor după ce Radu Bitea a devenit președinte al AJF Bihor. „Predarea de ştafetă s-a produs cu mult fair-play. Iată că se poate şi fără scandal. Domnul Ioan Pirtea va rămâne în echipa noastră, într-o comisie la CJA. Îi mulţumim pentru că a venit într-un moment greu, iar domnului Gallovits îi dorim mult succes”, a comentat Radu Bitea. Fost arbitru de liga a II-a, Ştefan Gallovits (57 de ani) este şi ofiţer de dezvoltare judeţean al CCA, ocupându-se de instruirea şi promovarea tinerelor talente. Florin Marcu, Alexandru Nagy, Alexandru Herman, Cristian Nagy, Cristian Bologan se numără printre colaboratorii noului preşedinte.

Echipele de juniori, scutite de baremul de arbitraj şi observare

Veste bună pentru echipele care activează în campionatele juniorilor C, D şi E. În meciurile din retur acestea vor fi degrevate de plata baremelor de arbitraj şi observare, după ce AJF Bihor a semnat un contract de sponsorizare în acest sens! Cheltuielile de arbitraj şi observare pentru retur în cele trei campionate se ridică la aproximativ 10.000 de euro. "Astfel, echipele de juniori vor avea doar grija deplasărilor. Sper şi cred că până la urmă vom rezolva această problemă şi pentru echipele de seniori. Chestiunea a fost repusă pe tapet şi la nivel verbal solicitarea noastră a fost acceptată, chiar dacă nu întocmai în termenii financiari propuşi de noi", a mai afirmat Radu Bitea, care a depus un proiect de finanţare pentru baremele de arbitraj şi observare la Consiliul Judeţean Bihor.

În ultima perioadă, AJF Bihor a primit trei solicitări de afiliere pentru structuri sportive din Sălard, Copăcel şi Oradea (Dinamic), după ce în vara anului trecut au apărut şase cluburi noi.