Miercuri, 25 octombrie, la sala de sport din Şuncuiuş, şcoala de tenis austriacă „Tennis 4 you” va oferi un curs gratuit de tenis pentru toţi iubitorii tenisului din comunele din Defileul Crişului Repede şi pentru oricine doreşte să cunoască metoda de predare a tenisului în patria lui Thomas Muster şi Dominic Thiem.

Fondatorul şcolii de tenis din Viena, antrenorul austriac de origine română Raus Cristescu, coleg de generaţie cu Andrei Pavel şi Ciprian Porumb, ca tenismen a jucat în România la cluburile Steaua şi Dinamo. A fost o vreme antrenor principal la Dinamo Braşov, iar de douăzeci de ani a antrenat în Austria. S-a întors anul acesta în ţară, locuieşte în Oradea, unde doreşte să-şi continue activitatea de antrenor şi să construiască o bază sportivă. A sprijinit în toţi aceşti ani tenisul bihorean, pe jucătorii şi antrenorii din Oradea, iar în ultimele luni a fost solicitat şi acceptat cu plăcere să coordoneze cursuri de tenis pe bază de voluntariat la Oradea şi în comunele din judeţ. Săptămâna trecută s-a aflat la Vadu Crişului, unde 30 de iubitori ai sportului alb de toate vârstele au făcut primii paşi în tenis la cursul oferit de şcoala „Tenis 4 you”.

Raul Cristescu se va afla miercuri, de la ora 16.00, la sala de sport din Şuncuiuş, unde va avea loc un nou curs de tenis oferit celor din  comună, dar şi celor din localităţile învecinate. De fapt, este un răspuns al antrenorului la telefoanele primite de la părinţi din comuna Bratca care doresc să se  desfăşoare şi pentru copiii de aici activităţi organizate pentru predarea tenisului. Cursul va cuprinde exerciţii de încălzire specifice tenisului, elemente din şcoala alergării şi săriturii, prezentarea rachetei de tenis şi a prizei, învăţarea loviturilor de bază: forehandul şi backhandul. Aşa cum a făcut şi la cursurile din Oradea şi Vadu Crişului, antrenorul va oferi rachete şi mingi şi va folosi şi câteva accesorii pentru ca predarea să fie cât mai antrenantă. Cei care doresc să se înscrie la cursul de tenis sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0722/306.554 (Bogdana Haragoş).