După ce, la mijlocul lunii trecute, componenții echipei CSO Ștei au dat startul pregătirilor în vederea începerii sezonului de primăvară la baza proprie, acum beneficiază de un cantonament centralizat sub comanda celor doi tehnicieni, Voicu Popa și Sandu Balaj.

 

În lotul șteienilor prioritate au și de această dată foarte mulți juniori crescuți în pepiniera proprie care reprezintă în ultimii ani, de altfel, nucleul de bază a echipei de sub Apuseni, un oraș cu o veche tradiție în fotbalul județean, dar și național. Promovând anul trecut în Liga a IV-a, evident, ștacheta valorică a urcat vizibil și chiar dacă șteienii beneficiază de juniori foarte talentați conducerea administrativă a echipei CSO Ștei – compusă din Marius Junc, președinte, Dănuț Nicolae Pașca și Lucian Moș, vicepreședinți, Radu Sere, secretar – a găsit soluții pentru întărirea lotului în care au fost cooptați, cu precădere, jucători cu mare experiență, dar care, atenție, au fost formați la Ștei, ei revenind cu multă plăcere, dar și ambiție, să realizeze obiectivul propus.

 

Cantonament la Băile Felix

Hotărât lucru, cei care se ocupă de destinele echipei CSO Ștei – Primăria și Consiliul Local Ștei, în care implicarea ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul și viceprimarul orașului Ștei, este una esențială – pe lângă o politică a sportului în care au dat mult credit celor tineri și le-au creat cele mai bune condiții pentru a reprezenta urbea de sub Apuseni cât mai onorabil la diferite discipline sportive, iată, îi reprezintă și constanța în ceea ce privește asigurarea condițiilor de pregătire a sportivilor în vederea participării acestora în competițiile oficiale. Dacă în anul 2022, înaintea startului de campionat, idea primarului Iulian Balaj de a realiza un cantonament centralizat pe plan local a prins viață, beneficiari fiind peste 50 de fotbaliști din cadrul echipei CSO Ștei, și anul trecut s-au găsit soluții pentru ca jucătorii să beneficieze de un cantonament centralizat, locația aleasă fiind Vila Sântana, lângă renumita stațiune Băile Felix, unde s-au pregătit peste 40 de fotbaliști. Și în acest an, mai precis în perioada 19-25 februarie, sub comanda celor doi tehnicieni, Voicu Popa și Sandu Balaj, atât fotbaliștii din lotul mare, din care fac parte foarte mulți juniori, participanți și în campionatul U19  – George Ștef, Ianis Parasca, Paul Ienciu, Andrei Secui, Casian Crețu, Raul Bogdan, Alex Căruțășoiu, Sebastian Popa, Mihai Isai, Rareș Crișan,  Rareș Vuluga, Cristian Bila, Gabi Hărdălău, Alex Moruț, Andrei Prața, David Mance, Marius Fofiu, Ionuț Oncică, Andrei Gruie, Eduard Laza, Dacian Gheban, Cătălin Mândru, Lucian Junc, Mario Junc, George Bogdan, Alex Raț, Daniel Briciu, Coriolan Chiș, Andrei Nistor, Andrei Grosu – cât și cei din echipa U14 – Robert Fărcuța, Rareș Sere, Andrei Afrosinei, Andres Jidoi, Antoniu Iștoc, Bogdan Balint, David Haneș, Edurad Gabor, Florin Tuduce, Florin Văduva, George Popa, Mihai Moș, Robert Duca, David Stokker, Tudor Groza – se vor pregăti în aceeași binecunoscută locație, de acum, Vila Sântana.

Vizitaţi de Sandu Boc

La vizita făcută în cantonamentul șteienilor am avut plăcuta surpriză de a remarca prezența vășcăuanului Sandu Boc – unul dintre cei mai titrați fotbaliști bihoreni, fost component al echipei naționale de fotbal, fost vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Cetățean de Onoare al orașului Ștei din anul 2014 – care a dorit să fie prezent pentru câteva ore în mijlocul fotbaliștilor șteieni, încurajându-i, dar și întreținându-se cu tehnicienii șteieni, tema abordată fiind, evident, fotbalul. De remarcat este faptul că cei mai tineri fotbaliști prezenți în acest cantonament nu au ratat ocazia de a pune mai multe întrebări fostului internațional care a răspuns cu foarte multă plăcere, fiind un adevărat model de modestie.

Se caută adversari pentru amicale

Pe perioada acestui cantonament centralizat cei doi tehnicieni, Voicu Popa și Sandu Balaj, au pe agenda zilnică câte două antrenamente, în care pe lângă pregătirea fizică, recuperare după efort, sunt incluse și câteva jocuri școală. Ambițiosul președinte șteian, Marius Junc, împreună cu cei doi antrenori, caută posibili adversari, în special din Depresiunea Beiușului, în vederea organizării câtorva meciuri amicale, atât de necesare înaintea startului oficial, care va debuta în 23-24 martie.