Cristian Gațu, 74 de ani, fost dublu campion mondial la handbal cu echipa României și fost președinte al Federației Române de Handbal, a suferit un atac vascular cerebral (AVC), fiind internat la Spitalul Militar din Capitală.

Fostul mare handbalist a efectuat un computer tomograf și i s-a descoperit un cheag de sânge la creier, de 1,5 mm, motiv pentru care a fost supus unei intervenții chirurgicale.  „Am vorbit cu Cristi Gațu, am văzut că nu prea înțelegeam ce spune. L-am întrebat ce s-a întâmplat. A zis: «Nu prea îmi simt partea stângă, mâna și piciorul»”, a declarat Radu Voina, fost coechipier cu Gațu.

„Am vorbit la Spitalul Militar, doctorii ne-au dat asigurări că este un accident vascular în urma căruia se poate recupera, este în afara oricărui pericol” , a afirmat Ștefan Birtalan, dublu campion mondial cu România. „Cristi e un om care se agită foarte mult, pune totul la suflet. I-am spus de multe ori să stea mai liniștit, că nu îi face nimeni statuie, dar așa e el, un om care trăiește 100% pentru handbal întotdeauna. Toți foștii lui colegi suntem alături de el”, a adăugat Birtalan.