Federația Română de Handbal a dat publicității programul competițional pentru sezonul 2022-2023. CSM Oradea a aflat cu acest prilej că pe 4 din primele 5 forțe ale Ligii Naționale le va înfrunta în deplasare, în turul campionatului.

Viitoarea ediție a Ligii Naționale de handbal masculin va debuta pe 27 august, iar primul adversar al orădenilor, în deplasare, va fi CSM București, ocupanta locului 10 în ultima ediție de campionat. În etapa a doua, după o pauză de 11 ani, iubitorii bihoreni ai acestui sport vor avea prilejul să vadă un meci oficial al echipei favorite care va face parte din cel mai puternic campionat masculin de seniori al țării. Moldovenii de la CSM Vaslui, echipă clasată pe locul al 8-lea în ediția trecută de campionat, va fi formația care se va duela cu echipa roș-albastră din Ardeal. Partidele cu Dinamo București (campioana țării), Dobrogea Sud, Potaissa Turda și Steaua București se vor disputa în deplasare, doar Minaur Baia Mare, vicecampioana României, urmând să vină la Oradea în turul campionatului, în chiar ultima etapă a acestuia.

Buget de aproape 4 ori mai mare

Dacă în conferința de presă organizată de CSM Oradea la final de sezon competițional era anunțat faptul că echipa de handbal masculin va refuza invitația de a evolua în prima divizie, iată că s-a găsit finanțare privată adecvată astfel încât, pe ultima sută de metri, să fie acceptată oferta FRH. Secția de handbal a clubului sportiv municipal va beneficia de un buget de 600.000 de euro, de aproximativ 4 ori mai mare decât cel avut în ultimul sezon competițional. De menționat că Poli Timișoara, cu un buget de 700.000 de euro și cu o piramidă solidă la nivel de copii și juniori, a fost nevoită să dispute barajul de rămânere în Liga Națională. Așadar să sperăm că selecția făcută de către conducerea tehnică și administrativă a echipei să fie suficient de inspirată astfel încât Oradea să nu trăiască aceleași emoții la finele viitorului sezon competițional.

Programul CSM Oradea în turul Ligii Naționale, ediţia 2022-2023:

Etapa 1 - vs CSM Bucureşti (deplasare)

Etapa 2 - vs CSM Vaslui (acasă)
Etapa 3 - vs AHC Dobrogea Sud Constanţa (deplasare)
Etapa 4 - vs CSM Bacău (acasă)
Etapa 5 - vs AHC Potaissa Turda (deplasare)
Etapa 6 - vs HC Buzău 2012 (acasă)
Etapa 7 - vs Dinamo Bucureşti (deplasare)
Etapa 8 - vs SCM Politehnica Timişoara (acasă)
Etapa 9 - vs CSM Odorheiu Secuiesc (deplasare)
Etapa 10 - vs CSM Focşani (acasă)
Etapa 11 - vs Steaua Bucureşti (deplasare)
Etapa 12 - vs CSU Suceava (deplasare)
Etapa 13 - vs Minaur Baia Mare (acasă)