Președintele Asociației Județene de Fotbal Bihor, Radu Bitea, a fost invitat de președintele Federației României de Fotbal, Răzvan Burleanu, la un curs select UEFA, care va avea loc în perioada 6-7 iulie, la București.

 

Organizat de UEFA, în Parteneriat cu FRF, cursul intitulat Certificate in Football Management se desfășoară pe o perioadă de 9 luni (iulie 2017-martie 2018), în București, fiind exclusivist tocmai prin numărul de participanți și criteriile de selecție riguroase ale acestora. De acest curs vor beneficia doar 25 de persoane din țară, șefi de departamente din cadrul FRF, lectori și mentori specializați, cu toții selecționați și invitați personal de către președintele FRF. România se află printre cele opt țări selectate de UEFA pentru organizarea cursului. Acesta se va desfășura în limba engleză pe toată durata, inclusiv testările finale. Având 8 module (Organizarea Fotbalului Mondial, Strategie şi Performanță în management, Management Operațional, Marketingul și Sponsorizarea Fotbalului, Comunicare-Media și Relațiile cu Publicul, Voluntariatul managerial, Managementul stadioanelor și Management avansat) cursul va oferi absolvenților o licență acreditată UEFA de manager în fotbal, acceptată în orice stat din Uniunea Europeană.

 

Radu Bitea, președintele AJF Bihor, a precizat: „Recunosc că sunt surprins, dar totodată onorat. Răzvan Burleanu a justificat decizia de a mă primi în acest cerc restrâns, datorită faptului că urmărește activitatea AJF Bihor, iar proiectele inițiate, derulate și implementate în primele 4 luni de mandat, cumulat cu celelalte realizări (introducerea sistem PFA, noua Organigramă, transparența financiară și decizională, modul de organizare a finalei Cupei României pe județ și a barajului la nivel județean etc.) l-au convins de seriozitatea noastră. În primul rând, mă bucur că activitatea noastră are ecouri pozitive la București, dar și pentru încrederea acordată. Am acceptat această propunere fără ezitare. Știam de acest curs, dar niciodată nu aș fi crezut că voi putea avea acces la el”.