Una dintre cele mai puternice întreceri de șah din România s-a desfășura la Oradea, la sfârșitul săptămânii trecute. La capătul unei competiții în care au luat startul 4 mari maeștri, Vlad Jianu s-a dovedit a fi cel mai puternic competitor.

Cea de-a 4-a ediție a Memorialului „Dan Mihai Carțiș” la șah, desfășurată în incinta Hotelului Elite, s-a bucurat de prezența a patru Mari Maeștri: Dieter Nisipeanu, Vlad Jianu, Marius Manolache și Vladislav Nevednichy. S-a jucat la 38 de mese,în sistem elvețian, cu nouă runde. Victoria a revenit marelui maestru Vlad Jianu, urmat de maestrul internațional Mihnea Costachi și de cel mai mare șahist român, Dieter Nisipeanu. Organizatorii au oferit premii pentru cel mai bun jucător U12, pentru categoriile ELO, veterani, juniori și feminin. Vlad Jianu a reușit victoria în fața lui Dieter Nisipeanu după care și-a conservat avantajul remizând în ultima rundă cu David Gavrilescu. Asemena precedentelor trei ediții, evenimentul a fost organizat de către Dan Carțiș în memoria tatălul său care a fost vicecampion mondial la şah prin corespondenţă. Acesta a fost sprijinit în organizare de către Dan Raț și Ioan Fleisz.

Ierarhia primilor 10 a arătat astfel: 1. Vlad Jianu (7p), 2. Mihnea Costachi (7p), 3. Dieter Nisipeanu (7p), 4. George Ardelean (7p), 5. David Gavrilescu (6,5p), 6. Vladislav Nevednicy (6,5p), 7. Marius Manolache (6p), 8. George Ileana (6p), 9. Adrian Sechereș (6p), 10. Alexandru Manea (6p).