Dornică să rămână în Liga a III-a, Luceafărul Oradea a fost egala câştigătoarei miniligii a IV-a Sălaj, Rapid Jibou, în prima manşă a barajului de menţinere-promovare. Remiza cu gol marcat (1-1) în deplasare conferă, totuşi, "luceferilor" prima şansă pentru atingerea obiectivului.

În faţa a aproximativ 500 de spectatori avizi de fotbal, Luceafărul a avut un început favorabil de meci. Meşter a fost agăţat în careul advers, determinându-l pe arbitrul Kemenes să acorde lovitură de la 11 metri. Şutul lui Vinicius (6) a fost respins de experimentatul Noțigan (43 ani), dar mingea a ricoșat tot la atacantul brazilian care a trimis-o în plasă (0-1). Ambiţioasa echipă gazdă a reuşit, însă, să egaleze repede, după un lob de efect al lui Pavel (17), de la 25 de metri (1-1). A urmat un joc de angajament, dominat mai mult de gazde, care au irosit o mare ocazie pe final de repriză prin Pavel (40), însă Ciută a respins cu piciorul.

Deficitari la pregătire fizică, jibouanii n-au mai avut acelaşi suflu şi în partea secundă, permiţând Luceafărului să devină mai periculoasă în atac. Scăpat în lateral, Jurcuț (55) a scăpat în lateral, a încercat un lob, dar mingea s-a dus pe lângă bară. Un gest nesăbuit al juniorului  Gondor, care deși avea un galben a continuat să vocifereze la deciziile arbitrului, a  făcut că Luceafărul să evolueze în inferioritate numerică din minutul 68. Chiar şi aşa, Rapid Jibou nu şi-a putut creea ocazii la poarta bihorenilor. Mai mult, aceştia puteau chiar marca golul victoriei dacă Noțigan nu ar fi scos de la vinclu lovitura liberă executată de Laza (80) sau nu ar fi  respins șutul din 12 metri trimis de Lăsconi, scăpat singur cu portarul (88).

La prima vedere remiza avantajează Luceafărul Oradea, dar nu trebuie desconsiderată echipa din Jibou în persepctiva meciului decisiv de duminică, 23 mai, de la ora 17.30, la Baza Luceafărul din Sânmartin.

Rapid Jibou: Ad. Noțigan – Cheța, Blaga, Cr. Țurcaș, Pintea (46 A. Bene), Turcu (74 G. Buda), Fl. Bărnuțiu, G. Țiriac (74 V. Kallai), R. Birta (46 M. Bode), Porumb, C. Pavel (82 R. Sabou). Antrenori: Emil Ionaș și Nicolae Daroți.

Luceafărul: Al. Ciută – Fl. Drăgan, J. Bonyaa, D. Laza, Al. Gondor, Al. Jurcuț (56 D. Lăsconi), E. Higyed (62 R. Novak), D. Gheban (85 R. Tirla), Șt. Meșter (62 R. Toderici), F. Stajic, Vinicius Leite (85 Fl. Lungu). Antrenori: Ciprian Dianu și Ioan Pap-Deac

Arbitri: Norbert Kemenes – la centru; Ștefan Daniel Lar (ambii din Baia Mare), Cristian Mureșan (Cavnic) - asistenţi. Observatori FRF: Melian Nădășan (Țaga – Cluj), Claudiu Ștefănuți (Năsăud).

 

Două echipe, Dinamo Bacău şi Sportul Chişcani nu au mai trebuit să evolueze în turul II de baraj, după ce adversarele lor, Bradul Borca, respectiv CS Ovidiu, fie nu au mai dorit să joace, fie nu au îndeplinit condiţiile impuse de FRF.

Rezulatele partidelor tur:

Regiunea 1

Meciul Dinamo Bacău – Bradu Borca nu s-a disputat, deoarece oaspeții au informat Departamentul Competiții al FRF că nu vor participa la baraj.

CSM Pașcani – CSM Vaslui 2-1

AFC Odorheiu Secuiesc – Viitorul Liteni 2-0

 

Regiunea 2

Team Săgeata – Avântul Valea Mărului 1-3

Partida Sportul Chiscani – CSO Ovidiu nu s-a disputat, pentru că oaspeții nu au îndeplinit condițiile de participare la baraj.

CS Făurei – CSM Fetești 2-2

 

Regiunea 3

ACSM Oltenița – Petrolul 95 Ploieşti 0-3

Rapid Buzescu – Recolta Gheorghe Doja 0-3

Academica Clinceni 2 – Viitorul Domnești 1-1

 

Regiunea 4

CS Balotești – Real Bradu 0-2

Concordia Chiajna 2 – ACSM Codlea 3-1

AFC Băbeni – Kids Tâmpa Brașov 3-4

 

Regiunea 5

Universitatea Craiova 2 – Voința Lupac 1-0

Dunărea Calafat – Progresul Ezeriș 1-1

Viitorul Șimian – Minerul Costești 2-1

 

Regiunea 6

Industria Galda – Pobeda Star Bișnov 0-0

AFC Hermannstadt 2 – Frontiera 2004 Curtici 1-2

CSA Aurul Brad – Fortuna Becicherecu Mic 3-1

 

Regiunea 7

Rapid Jibou – Luceafărul Oradea 1-1

CS Ocna Mureș – CS Iernut 3-1

Progresul Șomcuta Mare – CSM Sighetu Marmației 3-1

Returul este programat în 23 mai, la ora 17.30.