Fostul portar al echipei Steaua, Martin Tudor, a decedat, ieri dimineață, la vârsta de 43 de ani. El a suferit un infarct după ce s-a ridicat de la masă, în casa prietenei sale.

Probleme cu inima anul trecut

Tudor se afla la Reșița, unde activa ca antrenor cu portarii la echipa locală de liga secundă CSM. Antrenorul principal al echipei reșițene, Dorinel Munteanu, liderul de selecţii al echipei naţionale a României, a declarat că singura problema a lui Tudor era faptul că fuma.

„Ambulanța a ajuns foarte repede la el, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. S-au făcut toate manevrele de resuscitare, dar s-a întâmplat o tragedie. Nu l-au mai putut salva. Am fost coleg cu el la Steaua între 2004 şi 2005. După, pentru că aveam nevoie de un băiat serios, am decis să-l iau cu mine la CFR Cluj! Era un om minunat, un băiat serios, muncitor. Şi foarte tânăr. Sunt dărâmat de această veste, nu mi-a venit deloc să cred. Este o tragedie. Singura lui problemă era că fuma, dar n-avea cum să i se tragă nenorocirea asta de la aşa ceva. Dumnezeu să-l ierte”, a afirmat Dorinel Munteanu.

Totuși, Martin Tudor a mai avut probleme la inimă și în 2019, într-un cantonament în Turcia. Fostul portar era atunci în staff la Chiajna și i s-a făcut rău. A fost dus de urgență la spital și externat după o zi.

Laurenţiu Diniţă, fost coleg cu Tudor la Steaua, dar şi la Concordia Chiajna, în stafful tehnic, a povestit că dublul campion al României suferise un preinfarct în 2019. „Sunt şocat, tremur tot de când am aflat vestea, în urmă cu câteva minute. Ieri (n.r. duminică) a fost ziua mea şi chiar am vorbit cu el la telefon, mi-a urat la mulţi ani şi părea foarte ok. Într-adevăr, a mai avut o problemă, nu s-a simţit bine. A făcut un preinfarct, a stat internat o zi la spital, i-au făcut investigaţii şi îmi închipuiam că nimic nu era grav, din moment ce i-au dat drumul. Ştiu că s-a speriat foarte tare. Nu am cuvinte să spun ce simt acum. Dumnezeu să-l odihnească", a declarat Diniţă, pentru gsp.ro.

Apăsat de probleme personale

Martin Tudor ar fi fost apăsat de unele probleme personale, generate de divorțul de soția sa, în urmă cu  cinci ani. „Tudorică a fost un bărbat puternic, dar din păcate divorțul prin care a trecut acum cinci a făcut ca inima lui să slăbească puțin câte puțin. El se consuma foarte mult, nu dormea nopţile uneori… Era supărat pentru că avea mari probleme ca să își poată vedea copiii. Se gândea în permanență la ei și întâmpina tot felul de dificultăţi. Nu este ușor să treci printr-un divorț, mai ales că ai și copii. El și-a iubit enorm copiii, deși aceștia nu erau în grija sa. Nu putea să stea fără ei… Divorţul i-a distrus inima”, a dezvăluit un apropiat al fostului fotbalist stelist pentru ProSport.

De-a lungul carierei de jucător, Martin Tudor a apărat la Jiul Petroşani (1996/1997), Olimpia Satu Mare (1997-1999), Steaua Bucureşti (1999-2005), CFR Cluj (2005-2007) şi Universitatea Cluj (2007/2008), bifând 184 de meciuri în Liga I. Cea mai bună perioadă a traversat-o la echipa bucureşteană, unde a câştigat două titluri de campion, în sezoanele 2000/2001 şi 2004/2005. S-a retras din activitate în 2008 și a devenit antrenor cu portari. A antrenat la FCSB, U Craiova, Al Ittihad, Daco-Getica, CSM Reșița, FC Voluntari, Sportul Snagov, CSU Craiova și naționala României.