Vicecampioana Bihorului și câștigătoarea fazei județene a Cupei României a prestat un joc solid în deplasarea din județul Satu Mare, evoluție care i-a permis accederea în finala Regiunii Nord-Vest după victoria scurtă (1-0) obținută miercuri seara pe terenul echipei Recolta Dorolț.

Federația Română de Fotbal a propus un nou sistem de desfășurare pentru Cupa României, astfel că învingătoarele din fazele județene au fost nevoite să dispute turnee zonale pentru a obține calificarea în primul tur al competiției. Au fost stabilite 7 regiuni, având la bază criteriul geografic, în fiecare regiune existând câte două grupe a trei echipe. Bihorenii de la Crișul Sântandrei au făcut parte din Grupa a II-a a Regiunii Nord-Vest alături de Recolta Dorolț și Suporter 2.0 Cluj-Napoca, formație care s-a retras din competiție. În aceste condiții, finala grupei s-a desfășurat între bihoreni și sătmăreni, câștig de cauză având ai noștri după un gol marcat pe finalul primei reprize. În cealaltă grupă a Regiunii Nord Vest s-au aflat Someșul Feldru (Bistrița-Năsăud), CSM Sighetu Marmației (Maramureș) și Rapid Jibou (Sălaj), cea dintâi reușind să obțină biletele pentru finala regiunii.

Un gol și alte patru ocazii irosite

Revenind la jocul bihorenilor din județul Satu Mare, acesta a fost câștigat pe merit cu toate că antrenorul Petru Gabor nu a putut conta pe trei jucători de bază, Novak, Șumălan și Balog. Singurul gol al partidei a fost marcat de către fundașul Robert Turcan, în minutul 42, cu un șut excelent trimis de la distanță. Exceptând această reușită, bihorenii au mai avut alte trei ocazii bune de a înscrie, irosite însă de Cyrus Habakuk, de două ori, şi de Paul Mihuţa. Partea secundă a fost mai echilibrată, dar pe final, în minutul 85, același neinspirat Paul Mihuța a ratat o nouă șansă de a marca nereușind să-l învingă pe portarul gazdelor de la doar 7 metri de poartă. Acestea au fost principalele repere ale unei partide câștigate de Crișul Sântandrei cu toate că formația bihoreană nu avea un moral excelent după ce a pierdut campionatul Bihorului pe propriul teren, practic la ultima fază. În urma succesului de la Dorolț, Crișul va disputa finala Regiunii Nord Vest sâmbătă (16 iulie), de la ora 17.30, la Șimleu Silvaniei, în compania echipei Someșul Feldru (Bistrița-Năsăud). De menționat că echipa pregătită de Petru Gabor avea programat mâine un amical cu FC Bihor care astfel a fost contramandat.

Recolta Dorolț: B. Ratolti - I. Bărbuț (85 Mezei), C. Iuhas, L. Vincze, I. Catalan(89 C. Lăpuște), R. Aspru, N. Meșter, A. Simon (68 Tafa), D. Cubaș (46 A. Caba), D. Vincze (68 Solomes), T. Lakatos. Antrenor-jucător: Cosmin Iuhas

Crișul Sântandrei: C. Verdeș - E. Pop, R. Matei, R. Turcan, M. Pușcaș (82 C. Chiș), Sg. Ban (46 R. Baciu), C. Covaciu, C. Habakuk, L. Prundaru (90 Nicoruț), D. Gavriș (70 C. Lascu), P. Mihuța (90 A. Zodi). Antrenor: Petru Gabor