Atletul bihorean Mihai Dringo a obținut cel mai bun rezultat al delegației României la Campionatul European de atletism U23, de la Tallin. Sportivul în vârstă de 20 de ani, legitimat la CSU CSM Oradea, a ocupat locul 5, în proba de 400 metri, cu timpul de 45 de secunde și 93 de sutimi.

Acesta reprezintă cel mai bun rezultat al carierei pentru Mihai Dringo, care a trecut de calificări și de semifinale înainte să-și îmbunătățească recordul personal în finală.

Lupta în finală a fost foarte stransă, primii cinci clasați fiind departajați la sutimi de secundă. Locul I - elvețianul Ricky Petrucciani (45, 02), locul II - belgianul Jonathan Scoor (45,17), locul III - italianul Edoardo Scotti (45,68), locul IV - ucraineanul Oleksandr Pogorilko (45,87).

„Este un rezultat extraordinar pentru atletismul romanesc, la momentul actual. Este o evoluție incredibilă a lui Mihai având în vedere faptul că s-a reapucat de atletism în octombrie 2020”, a afirmat Olah Robert, antrenorul lui Mihai Dringo la CSU CSM Oradea.

Dringo a mai concurat cu ștafeta de 4×400 m (Darius Adrian Făgăraș/Silviu Florin Ionescu/Mihai Sorin Dringo/Cristian Mihai Pîslaru), dar s-a oprit în faza preliminariilor (3:12,96), ocupând locul 16.

România a reușit la această ediție șase prezențe în finale, dar fără medalie: două locuri cinci (Mihai Dringo și ștafeta de 4x100 metri), un loc șase, un loc șapte și două locuri opt.