Obișnuiți să joace în cadrul acțiunii „ Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”, în multe din orașele, comunele sau satele județului, „presarii” au avut, în urmă cu fix 365 de zile, o mare surpriză la Ștei - un centru fotbalistic cu mare greutate - când lovitura de start a fost oficiată cu o minge... inedită, mai precis un pepene verde (lubeniță), reușind astfel o nouă premieră, pe lângă multe altele în populara acțiune.

În urmă cu un an, mai precis pe 6 iulie 2019, echipa Presa Bihoreană și prietenii au dat curs, cu multă plăcere, invitației primarului orașului Ștei, ing. Iulian Balaj, de a disputa un meci - în cadrul acțiunii „Fă sport indiferent de vârstă...și de kilograme” - sub Apuseni, mai precis la Ștei, un oraș care a „demonstrat” de-a lungul anilor că în această superbă zonă au evoluat jucători care și-au pus „amprenta” pe fotbalul județean și chiar național. Într-adevăr de la Ștei au pornit înspre alte „zări” a fotbalului național mulți jucători care au „călcat” pe dreptunghiul verde până inclusiv pe prima scenă a fotbalului românesc. Nu ar fi corect să amintim doar câteva nume și să „uităm” altele, așa că nu vom nominaliza pe cineva aparte.

 

Start de partidă cu o „minge”...inedită!

Multe evenimente deosebite s-au derulat pe parcursul meciurilor disputate în cadrul acțiunilor derulate de „presari”, însă la Ștei au avut parte de o surpriză deosebită la ora startului de meci, 20.00, prin prisma faptului că lovitura de începere a fost oficiată cu o „minge” inedită dar originală, de fapt...un pepene verde (lubeniță). Prezent la Ștei, în ziua meciului, „pepenarul” Stelică Pescaru, originar din Vrata, județul Mehedinți, care vinde pepene verde și galben în piața din Ștei de peste 20 de ani, a făcut o surpriză mai mult decât interesantă punând la centrul terenului un pepene verde pe post de minge, iar lovitura de începere s-a dovedit a fi una în premieră, dar mai ales „gustată” și apreciată pe parcursul meciului în pauzele de „hidratare”, împreună cu alte „mingi”...oficiale. Așadar, la Ștei s-a „oficializat” acțiunea „Fă sport indiferent de vârstă...și de minge”, una care acum s-ar dori din nou reeditată, însă datorită acestui nemilos virus, care persistă încă, nu este posibil, chiar dacă „presarii” ard de nerăbdare să uite pentru câteva momene de tastatura calculatoarelor și să „calce” apăsat (mini)dreptunghiul verde. Revenit la Ștei, ca de obicei în perioada de vară, „pepenarul” Stelică Pescaru arde și el de nerăbdare să pună la dispoziția amatorilor de fotbal mai multe „mingi oficiale”, pentru a-și ține promisiunea de anul trecut, aceea de a oferi marele premiu în anul 2020 echipei câștigătoare.

 

Revanșa se amână, deocamdată

Bun cunosător, dar și practicant, al „sportului rege”, gazda acestui meci, Iulian Balaj, a „convocat” , pentru meciul de anul trecut, doi antrenori pentru a face selecția trupei din Ștei, însă, cu siguranță, în „culise” a fost „ochiul magic” pentru a pregăti sistemul de joc. Bun cunoscător al adversarilor cu care a fost coleg de echipă, în trecutul nu prea îndepărtat, Iulian Balaj a știut să „aplice” o strategie care s-a dovedit  a fi una „echilibrată” pe durata meciului, fapt reliefat, la final, și pe tabela de marcaj prin egalitatea, 5-5 (3-2), consemnată. Meciul, jucat în formula 8+1, pe durata a două reprize a câte 35 de minute fiecare,  s-a disputat pe un gazon cu iarbă naturală pe care ar fi invidioase și echipele din prima ligă, fapt pentru care cei ce se ocupă de întreținerea acestuia merită din plin toate felicitările. „Presarii”, echipați la „patru ace” în această partidă, dar și sosiți în timp regulamentar la stadion, au făcut o figură frumoasă, realizând un meci extraordinar, iar egalitatea consemnată, în fața unui adversar valoros, a fost una care a mulțumit. Datorită rezultatului egal consemnat, așadar, anul trecut, cele două combatante au planificat meciul revanșă pentru această perioadă, însă cum situația este una incertă, datorită pandemiei, partida este pusă sub semnul incertitudinii, dar cum speranța moare ultima, ambele echipe încă se gândesc la meciul  mult dorit.

Pentru amatorii de statistică

Ca orice competiție care se respectă, întotdeauna în cadrul meciurilor care s-au disputat în populara acțiune „Fă sport indiferent de vârstă...și de kilograme”, caseta tehnică a fost „prezentă” în cronicile meciurilor. Tocmai de aceea, și de această dată o vom (re)publica, în speranța că va fi utilă celor care nu au fost pe fază în urmă cu 365 de zile.

Selecționata Ștei: Raul Fofiu - Marius Junc, Daniel Dumuța, Crăciun Pele, Sorin Nica, Dan Muț, Florin Raț, Radu Chirodea, Iulian Balaj (1 gol), Alin Fofiu (1), Daniel Stan (1), Voicu Popa (2), Sandu Balaj, Marius Cioară, Dănuț Pașca.

Antrenori: Ovdiu Staniște și Voicu Burta.

Presa Bihoreană: Ionuț Cergheș - Gabriel Matica, Mihai Zamfir, Radu Bitea, George Morgovan, Gheorghe „Ratinio” Rusu, Raul Lasc (1), Ionuț Cergheș jr. (1), Ionel Goina, Teo Biriș, Dorin „Chirurgul” Boca, Horia Buz, Ionel „Totino” Popa (3).

Antrenor:Ionel Pantea.

Observator special: Stelică Pescaru, Vrata, județul Mehedinți.

Cronicar