Arcaşii de la Clubul Sportiv Redpoint Oradea au obţinut rezultate bune şi foarte bune la recentul Campionat Naţional outdoor de tir cu arcul pentru juniori mari şi seniori, respectiv o medalie de bronz la seniori olimpic prin Lucian Suciu şi un loc patru la junioare compound prin Ada Luncan.

 De notat ca Ada Luncan are doar 15 ani şi, în urma acestui concurs, a fost convocată la cantonamentul lotului naţional de cadeţi. Venind din calificări de pe locul 7 într-una dintre cele mai dificile categorii, cea de olimpic seniori, Lucian Suciu a reuşit performanţa clasării pe podium, el reuşind să elimine, în finale, trăgători mult mai valoroşi şi cu mare experienţă competiţională. Astfel, în etapa de eliminatorii, a trecut în primul meci de al doilea clasat, Andrei Dănilă (CSM Suceava), după un parcurs umăr la umăr meciul fiind decis la shootoff (în caz de egalitate, învingătorul este decis după ce ambii concurenţi trag cîte o săgeată de departajare), Lucian Suciu 10, Andrei Dănilă 9. După cel de-al doilea meci, trăgătorul orădean a ajuns direct în finala mică pentru mecalia de bronz, unde a dispus cu scorul de 6 la 0 de Călin Daniel (SCM Deva), la fel, un trăgător mult mai experimentat.

La junioare compound 18+, sportiva Ada Luncan (care are doar 15 ani dar a concurat la o categorie superioară) s-a instalat confortabil pe locul 3 în calificări, în detrimentul unor sportive mult mai experimentate. Lipsa de experienţă competiţională s-a văzut însă în eliminatorii şi finale, unde sportiva Redpoint a pierdut ambele meciuri şi a ajuns pe locul patru. "Deşi trage cu arcul compound de numai patru luni, Ada Luncan, elevă în clasa a 9-a la Liceul de Arte Oradea, are un potenţial la fel de mare ca şi celelalte colege ale ei de club, Bernadett Haragos şi Ştefania Ivan, ambele componente ale lotului naţional de cadete", spune Ciprian Mirişan, instructorul C.S. Redpoint.

Aceste rezultate au fost posibile şi cu ajutorul Liceului Sanitar, Turism Felix, Rivolto Cons, Darer, Banca Transilvania şi Consiliul Judeţean Bihor. Pentru arcaşii bihoreni urmeză finala Campionatului Judeţean de tir cu arcul, care va avea loc în 10 octombrie în Parcul Cetăţii Oradea, şi Cupa României, unde C.S. Redpoint speră să alinieze la start o echipă de copii, pe lîngă cadeţi şi seniori.