După 12 ani petrecuţi la alte echipe, baschetbalistul orădean Rolland Torok revine în oraşul natal acolo unde va juca pentru CSM CSU Oradea în următoarele două sezoane competiţionale.

 

În urmă cu nouă zile Şerban Sere, conducătorul CSM Oradea, anunţa în cadrul unei conferinţe de presă faptul că se poartă discuţii cu jucătorul de baschet Rolland Torok. După cum se poate observa, negocierile s-au întins pe o perioadă mai lungă de timp semn că părţile au ajuns mai greu la un numitor comun. Totuşi împortant este faptul că s-a ajuns la un acord în cele din urmă astfel că jucătorul de poziţia 4 va îmbrăca tricoul roş-albastru pentru următoarelea două sezoane competiţionale.

 

„A ajutat CSM-ul într-un moment dificil”

Primul transfer al verii pentru CSM CSU Oradea are 33 de ani, iar în ultimul sezon a evoluat pentru echipa CSM Constanţa. În stagiunea precedentă, Torok a avut 34 de apariţii în tricoul marinarilor fiind jucătorul cu cele mai multe minute petrecute pe parchet (29) din toată Liga Naţională. Totodată acesta a avut medii de 8.2 puncte, 3.4 recuperări și 1.1 pase decisive, ajutându-și echipa să ajungă în semifinalele Cupei României și să încheie pe locul al cincilea în Liga Naţională. „Produs al școlii de baschet din Oradea, Rolland jucând pentru LPS Bihorul Oradea la nivel juvenil, activitatea sa la nivel de seniori a demarat încă de pe vremea junioratului. Torok a fost unul dintre jucătorii orădeni care au ajutat CSM-ul într-un moment dificil, atunci când sprijinul financiar a fost modest atât din sectorul public, cât și din privat. După ce s-a confruntat cu mai multe accidentări și probleme medicale, Torok a plecat în Ungaria, acolo unde a petrecut trei sezoane. În vara anului 2015, Rolland Torok a semnat cu U-BT Cluj-Napoca, formație alături de care a petrecut patru sezoane, cucerind un titlu național. Ulterior a evoluat câte două sezoane la CSU Sibiu și CSO Voluntari, pentru ca în sezonul 2023/24 să joace la CSM CSU Constanța”, informează CSM Oradea.

 

Campion cu U-BT Cluj în 2017

Torok a fost campion al României în 2017, alături de U-BT Cluj-Napoca. De asemenea a câștigat Cupa României de patru ori: în 2016, 2017 și 2018 cu U-BT Cluj-Napoca, respectiv în 2022, cu CSO Voluntari. În fine, baschetbalistul orădean a triumfat în SuperCupa României în 2016. „Sportivul în vârstă de 33 ani a jucat pentru echipa națională a României la nivel juvenil, universitar și de seniori. Fără îndoială cel mai important moment al carierei sale internaționale a constat în participarea la FIBA EuroBasket 2017”, mai transmite CSM Oradea.

Până la acest moment, CSM CSU Oradea a anunțat că din lotul de jucători pentru noul sezon mai fac parte Donatas Tarolis, Kris Richard, Bogdan Nicolescu, Luca Năstruț și Marian Schmidt.