Fetele de la United Bihor au început promiţător campionatul Ligii a II-a la fotbal feminin. Bihorencele au remizat spectaculos, scor 4-4, pe terenul echipei Roma Florin Pădurean Timişoara, protagonista unei campanii masive de transferuri în vară, înclusiv cu jucătoare din prima ligă.

 

United a început în forţă partida de pe stadionul Electrica, cânducând cu 2-0 după cinci minute, prin golurile marcate de Alexandra Şerban (2) şi Anca Dobai (5). A urmat o replică puternică a gazdelor, care până la pauză au remontat diferenţa prin reuşitele lui Varga (24), Mihalca (30) şi Heisu (45). Echipa bihoreană a egalat în debutul părţii secunde, când junioara Bianca Pantea (52), născută în 2009, a profitat de e eroare a portarului advers. Roma a revenit în avantaj după o pătrundere individuală a lui Şodincă (67), dar peste trei minute, Alexandra Şerban a fost faultată în careu, iar ugandeza Nantumbwe Sandra (26 ani) a transformat lovitura de la 11 metri. Până la final, fiecare echipă a avut şansa de a marca golul victorios, ultima ocazie aparţinând Alexandrei Şerban (87).

„Ne întoarcem cu un punct mare de la Timișoara, după o partidă de luptă pentru fiecare minge, până în ultima secundă a partidei. Adversarele noastre, cu mai multe jucătoare trecute recent prin Liga I, nu au reușit să își impună jocul împotriva echipei noastre tinere. Remarc debutul cu gol la echipa de senioare pentru Pantea Bianca, dar și pentru Sandra Nantumbwe. Tot cu ocazia acestui meci au mai debutat la echipa noastră Maya Catona (ex- CSM Satu Mare) și Raluca Popa, legitimată recent”, a afirmat antrenorul Ficuţ Csaba.

Roma: Bogdan - Cadar, Varga, Grigore, Mihalca, Vidican, Granados, Șodincă, Heisu, Țirtea, Klimek. Rezerve: Rotaru, Crișan, Bura, Dărăban, Dobre

United: Szabo - Barta (47 Dimeny), Pop ( 74 Lobonț), Popa, Kibedi - Tocai, Dobai, Nantumbwe, Pantea B. (74 Boșca) - Catona (40 Popa Raluca) Șerban Rezerve neutilizate: Cărășel, Troiac.

 Etapa viitoare, duminică, 22 septembrie, de la ora 11.00, United Bihor va întâlni Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, pe Stadionul Crișul din Aleșd. Următoarea adversară a bihorencelor a început campionatul cu un succes categoric (9-0) pe teren propriu cu ACS Atletic Drobeta Turnu Severin.

Celelalte rezultate din Seria a II-a: ACS Târgu Mureş – FC Argeş 1-3; Universitatea Craiova – UTA 5-0; Poli Timişoara – ACS FF Baia Mare 7-0.