Oradea ar fi putut câștiga a doua medalie națională într-o competiție de baschet juvenil feminin în decurs de o săptămână dacă noul tip de coronavirus nu ar fi „complotat” împotriva acestei șanse. Rookies Oradea a fost nevoită să se retragă de la tuneul final U13 din cauza infectării a trei persoane din cadrul echipei.

La fel ca și turneul final U15 în care fetele de la BCU Oradea au obținut medaliile de bronz, turneul final U13 se va desfășura tot la Ploiești, de mâine și până marți, 15 septembrie. Rookies Oradea avea toate șansele să obțină o medalie în contextul în care a terminat sezonul regulat pe prima poziție cu 12 victorii și doar 2 înfrângeri. Bihorenecele antrenate de Salamon Bela fuseseră repartizate în cadrul Grupei A alături de CS Otopeni, Olimpia București și CSȘ Bega Timișoara, formație împotriva căreia ar fi trebuit să joace mâine, de la ora 11.15 . În Grupa B vor evolua următoarele echipe: Sportul Studențesc, LPS Alba Iulia, ACS Dan Dacian București și Gladius Târgu Mureș.

„Pentru club, aceste fete sunt campioane”

Bihorenecele au sperat până în ultimul moment că vor avea șansa să se lupte pentru medalii repetând testele covid care ar putea fi fals-pozitive dar, în cele din urmă, în așteptarea rezultatelor și după discuții cu instituțiile abilitate, s-a decis retragerea din competiție. Astfel Rookies Oradea a emis un comunicat prin care anunță absența echipei de fete U13 de la turneul final. „În urma testării pentru Covid 19 a echipei U13 din cadrul clubului nostru, 3 persoane au fost depistate pozitiv. Testele au fost repetate pentru a afla autenticitatea lor, iar în acest moment aşteptăm cu nerăbdare rezultatele care să confirme că sunt sănătoase. Având în vedere aceste circumstanţe, şi după nenumărate discuţii cu instituţiile abilitate, s-a decis retragerea echipei de la Turneul Naţional Ploieşti 2020. Cu părere de rău pentru aceste fete, care s-au antrenat o vară întreagă respectând condiţiile grele impuse de autorităţi şi care la întreruperea campionatului regulat se aflau pe locul I, iar la acest turneu aveau reale şanse la un loc pe podium, anunțăm că nu ne vom prezenta la competiție. Pentru club, aceste fete sunt considerate ca şi cum ar fi campioane. Suntem mândri de ele!!!”, a transmis conducerea clubului prin intermediul unui comunicat.