Comitetul de Urgenţă al FRF a stabilit noi detalii legate de barajele de promovare în Liga a III-a. Partidele vor avea loc pe terenuri neutre în 1, 5 şi 9 august, de la ora 17.30.

La baraj vor participa 42 de campioane județene, însă barajele nu vor mai avea loc în dublă manșă între două echipe, ci vor fi organizate 14 mini-turnee de câte trei echipe din care prima clasată promovează în eşalonul trei. Reprezentanta Bihorului, ACS CAO 1910 va întâlni campioanele din Cluj şi Satu Mare, încă nedesemnate.

Programul partidelor: Satu Mare – Cluj (1 august), Bihor – Satu Mare (5 august) și Cluj – Bihor (9 august).

În cazul în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul acestora va fi luat în considerare doar drept criteriu pentru situația în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă. Criteriile de departajare după cel al punctelor: 1. rezultatele directe; 2. golaverajul în jocurile directe; 3. număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe; 4. număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deși partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă); 5. golaverajul general din mini-grupă; 6. număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă; 7. rezultatul executării loviturilor de departajare în jocurile directe terminate cu remiză între echipele aflate la egalitate de puncte.

În meciurile de baraj echipele vor putea efectua câte cinci schimbări.

„Cluburile de fotbal participante la jocurile de baraj pentru promovare în Liga 3 sunt obligate să respecte Protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor în anul competiţional 2019/2020, aprobat prin Hotărârea Comitetului de Urgenţă nr. 18 din 12.06.2020, completat prin Hotărârea Comitetului de Urgenţă nr. 19 din 13.06.2020 sau orice alte reguli medicale aplicabile la momentul desfăşurării jocurilor, după caz”, se mai specifică în Regulamentul de organizare.

Configuraţia grupelor:

Regiunea 1, Nord-Est:

Grupa A: Suceava, Iași, Neamț

Grupa B: Bacău, Vaslui, Botoșani

 

Regiunea 2, Nord-Vest:

Grupa A: Bihor, Satu Mare, Cluj

Grupa B: Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș

 

Regiunea 3, Centru:

Grupa A: Sibiu, Covasna, Mureș

Grupa B: Alba, Brașov, Harghita

 

Regiunea 4, Vest:

Grupa A: Gorj, Arad, Caraș-Severin

Grupa B: Hunedoara, Mehedinți, Timiș

 

Regiunea 5, Sud-Vest:

Grupa A: Dâmbovița, Dolj, Argeș

Grupa B: Teleorman, Olt, Vâlcea

 

Regiunea 6, Sud:

Grupa A: Prahova, Călărași, Ilfov

Grupa B: Ialomița, București, Giurgiu

 

Regiunea 7, Sud-Est:

Grupa A: Brăila, Vrancea, Galați

Grupa B: Tulcea, Constanța, Buzău.