Tenismeni de la cluburi din Bucureşti şi-au adjudecat titlurile de campioni la Campionatele Naționale Individuale de Vară la tenis – 16 ani, organizate pe terenurile bazei sportive de lângă Arena "Antonio Alexe".

 Competiția s-a desfășurat între 25 iulie şi 1 august în organizarea CSM Oradea, sub egida Federației Române de Tenis.

La masculin s-a impus Alin Mihai Fătu, cap de serie numărul 3, legitimat la AS Tenis Club București, care l-a învins în finală pe Dragoș Cazacu, de la Asociația Tenis Club Bright, scor 6-3, 6-4. Ultimul nu a fost  cap de serie și reușise surpriza competiției în semifinale, atunci când l-a învins pe principalul favorit al competiției și numărul 1 în ierarhia FRT la această categorie de vârstă, Mihai Coman, de la Dinamo București.

Coman a completat podiumul, câştigând meciul pentru locul 3, disputat în compania lui Mihai Lungu, de la CSM Oradea, scor 7-6 și 6-1.

La feminin, s-a detaşat Ștefania Bojica (15 ani), de la Tenis Club 2000 București – Academia Sever Dron, care a a învins-o  în finală pe Alexia Anca Todoni, de la CSM Timișoara, scor 7-5 și 6-3. Ștefaniei nu a figurat pe lista capilor de serie la startul turneului. Mai mult, a benenficiat de un wildcard pentru a fi înscrisă pe tabloul principal al competiției!

Anterior, Bojica a trecut de Patricia Goina, de la CSM Oradea, cap de serie numărul 2. Locul 3 a revenit tenismenei Maria Daciana Ciubotaru, de la CSM Focșani 2007, care în sferturi o eliminase pe Floriana Popovici, de la CSM Oradea.  Ciubotaru a trecut de Alexia Iulia Mărginean, de la Dinamo București, cu 4-6, 6-3 și 6-1.