Sâmbătă s-a încheiat primul turneu de tenis de trei competiții ITF World Tennis Tour Juniors, organizate de CSM Oradea la baza sportivă de lângă Arena Antonio Alexe. Între laureații competiției rezervată categoriei 18 ani s-a numărat și o orădeancă, Floriana Popovici, care  a triumfat în proba de dublu.

Floriana Popovici (15 ani), de la CSM Oradea, a făcut pereche cu Anca Alexia Todoni. Într-o finală foarte disputată, cele două tenismene au învins tandemul Ștefania Bojica – Cara Meșter, scor 6/4, 3/6 și 11/9.

Timișoreanca Anca Alexia Todoni (15 ani) s-a impus și în proba de simplu feminin, tot după un meci de trei seturi în finală, în care a dispus de principala favorită, Vanessa Ioana Georgiana Popa Teiușanu (16 ani), scor 6/2, 6/7 și 6/0.

Și la simplu - masculin, favoritul numărul 1 nu și-a confirmat acest statut. Bulgarul Dinko Dinev (16 ani) a fost depășit de bucureșteanul Mihai Alexandru Coman (15 ani), cap de serie numărul 8, în trei seturi extrem de echilibrate, 7/6, 6/7 și 7/5.

Proba de dublu masculin a fost adjudecată de Vlad Cristian Breazu și Alin Fătu.

Ieri au început calificările celui de-al doilea turneu Oradea Junior Trophy. Partidele de pe tabloul principal încep mâine, iar finalele sunt  programate pentru duminică, 20 septembrie.