Bihorul nu va avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga a III-a. Câştigătoarea Ligii a IV-a din judeţul nostru, Viitorul Borş, nu este interesată de o participare în eşalonul superior şi nu se va prezenta la meciurile cu Silvicultorul Maieru, campioana din Bistriţa-Năsăud!

Conducerea echipei din Borş a confirmat ieri că nu s-a înscris la baraj. Preşedintele Racz Szabolcs a afirmat că nu avea rost să plătească taxele de participare în condiţiile în care era clar că nu intenţiona să joace în Liga a III-a. „În cadrul clubului se ştia de mai demult că nu avem obiectiv Liga a III-a. Ne-am dorit să câştigăm campionatul, ceea ce s-a şi întâmplat, dar mai departe nu putem merge. Băieţii ştiau acest lucru, dar au avut ambiţia să demonstreze că pot încheia campionatul pe primul loc. Cât despre baraj, nu avea rost să cheltuim 10.000 lei pentru două meciuri, când ştiam că nu vrem să promovăm”, a declarat Racz Szabolcs.

Oficialul clubului din Borş susţine că o eventuală prezenţă în Liga a III-a ar fi necesitat un buget de patru ori mai mare. „Noi suntem un club susţinut în proporţie de 95% de Primărie. Ne-am făcut şi noi calcule şi e diferenţă mare din toate punctele de vedere între ligile a IV-a şi a III-a. Am fi avut nevoie de un buget de patru ori mai mare pentru o participare onorabilă, altfel ne chinuiam şi după câteva etape poate eram în situaţia de a abandona. Rămânem în Liga a IV-a, cu un grup unit de jucători, care s-ar fi destrămat dacă mergeam mai sus, fiindcă eram nevoiţi să renunţăm cam la 70% dintre ei”, a adăugat conducătorul Viitorului Borş, club care a câştigat în premieră întrecerea Ligii a IV-a, cu un punct avans faţă de Crişul Sântandrei.

Conform regulamentului, doar prima clasată în competiţia judeţeană are drept de participare la barajul de promovare în eşalonul trei. Ultima campioană din Bihor care nu s-a prezentat la baraj a fost FC Hidişel, în anul 2016.