Federația Română de Fotbal a stabilit ieri duelurile pentru barajul de promovare în Liga a III-a. Sorţii au decis ca reprezentanta Bihorului să întâlnească pe cea a Clujului într-o dublă manşă, pe 17 şi 24 iunie.

Meciul decisiv, în deplasare

Meciul tur va avea loc pe terenul echipei bihorene , iar returul în fieful clujenilor. După 14 etape derulate în Liga a IV-a Cluj, care reuneşte 12 echipe, pe primul loc se află Arieşul Mihai Viteazu, cu 13 victorii şi un eşec, golaveraj 45-10. A doua clasată este Vulturul Mintiu Gherlii are cinci puncte mai puţin după 11 succese, un egal şi două înfrângeri.

Play-off-ul Ligii a IV-a Bihor, cu opt echipe, va debuta în 10-11 martie.

Anul trecut, campioana Bihorului ar fi trebuit să întâlnească reprezentanta Bistriţei-Năsăud, însă duelul nu a mai avut loc întrcuât Viitorul Borş a anunţat că nu participă la barajul de promovare. Interesant este că ulterior echipa cu care trebuia să joace, Silvicultorul Maieru, a declinat participarea în Liga a III-a.

Doar locul 1 joacă baraj

La fel ca în ediţiile trecute, cele 41 de județene și Bucureștiul au fost repartizate în șapte regiuni a câte șase echipe fiecare. În eşalonul trei vor promova cele 21 de câștigătoare ale jocurilor de baraj.

AJF-urile și AMFB-ul sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) al acestora eliberat de Ministerul Sportului. La baraj au dreptul să participe doar prima clasată la finalul campionatului Ligii a 4–a din fiecare județ sau din București.

În situația în care echipa campioană nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj, deoarece nu deține personalitate juridică și/sau CIS, jocurile de baraj în care era repartizată nu se vor disputa, adversara, dacă îndeplineşte condițiile de participare, urmând să fie declarată câștigătoare.

Regiunea 1: Bacău -Neamț, Botoșani – Suceava, Vaslui – Iași

Regiunea 2: Sălaj – Satu Mare, Bihor – Cluj, Maramureș – Bistrița-Năsăud

Regiunea 3: Alba – Covasna, Harghita – Sibiu, Mureș – Brașov

Regiunea 4: Mehedinți – Arad, Hunedoara – Timiș, Gorj – Caraș-Severin

Regiunea 5: Teleorman – Vâlcea, Olt – Argeș, Dâmbovița – Dolj

Regiunea 6: Ilfov – Călărași, Ialomița – Giurgiu, București – Prahova

Regiunea 7: Tulcea – Buzău, Brăila – Galați, Vrancea – Constanța.