Sorții au decis vineri ca laureata Ligii a IV-a Bihor să se confrunte cu campioanele județelor Satu Mare și Cluj la barajul pentru promovarea în eșalonul trei. Mini-turneul va avea loc pe teren neutru, în prima decadă a lunii august.

Dacă în Bihor, ACS CAO 1910 Oradea a fost declarată incontestabil campioană, după un parcurs perfect în cele 15 etape disputate din Liga a IV-a, în județele vecine participantele la baraj nu sunt încă stabilite.

În Cluj, primele trei clasate, ACS FC Someșul Dej, ACS Florești și ACS Supporter 2.0 Cluj, vor juca un turneu de baraj, pe care îl vor aborda cu punctajul înjumătățit față de sezonul regulat. Echipa din Dej va începe mini-grupa cu 20 de puncte, iar celelalte două formații, cu 19 puncte.

În Satu Mare, pentru desemnarea campioanei au fost programate două turnee. Primul, cu participarea a șase echipe, câte două din fiecare serie a Ligii a IV-a: Olimpia MCMXXI Satu Mare, Recolta Dorolţ, CSM Satu Mare, Victoria Carei, Crasna Moftinu Mic şi Unirea Tăşnad/Turul Micula. Ultimele două echipe vor disputa un baraj pentru desemarea celei de-a șasea echipă.

Meciurile sunt programate într-o singură manşă pe teren neutru. Apoi, primele trei clasate vor juca un alt turneu, fiecare cu fiecare, iar echipa de pe locul 1 va avea dreptul de a participa la barajul de promovare în Liga a III-a.

Componența mini-grupelor:

Regiunea 1

Grupa A: Suceava, Iași, Neamț

Grupa B: Bacău, Vaslui, Botoșani

Regiunea 2

Grupa A: Bihor, Satu Mare, Cluj

Grupa B: Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș

Regiunea 3

Grupa A: Sibiu, Covasna, Mureș

Grupa B: Alba, Brașov, Harghita

Regiunea 4

Grupa A: Gorj, Arad, Caraș-Severin

Grupa B: Hunedoara, Mehedinți, Timiș

Regiunea 5

Grupa A: Dâmbovița, Dolj, Argeș

Grupa B: Teleorman, Olt, Vâlcea

Regiunea 6

Grupa A: Prahova, Călărași, Ilfov

Grupa B: Ialomița, București, Giurgiu

Regiunea 7:

Grupa A: Brăila, Vrancea, Galați

Grupa B: Tulcea, Constanța, Buzău.

Câştigătoarea fiecărei mini-grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în ediţia 2020/2021 a Ligii a III-a. Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă din cadrul barajului de promovare nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă. De asemenea, locurile vacante în Liga III (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele din cadrul barajul de promovare.