Dubla victorie (2-0) repurtată de CSC Sânmartin asupra Unirii Floreşti a consfiinţit promovarea echipei bihorene în Liga a III-a, dar a mai şi clarificat situaţia retrogradării în Liga a IV-a. Marea beneficiară a deznodământului de la barajul pentru eşalonul trei este CS Bihorul Beiuş, care  retrogradase din punct de vedere sportiv.

Beiuşenii au ocupat locul 13 în ultima ediţie a Ligii a IV-a, dar au pierdut barajul de menţinere-promovarea cu Foresta Tileagd, locul 2 în Liga V, Seria II, după 2-2 la Tileagd şi 0-1 la Beiuş. După promovarea Sânmartinului, echipa beiuşeană este sigură de prezenţa şi în următoarea ediţie a Ligii a IV-a, întrucât este cel mai bine clasată dintre formaţiile retrogradate.

Şi CSM Olimpia Salonta poate scăpa

O altă grupare de tradiţie care a retrogradat în sezonul recent încheiat, CSM Olimpia Salonta, are şanse foarte mari să continue în Liga a IV-a. Asta, pentru că există semnale serioase că echipa CSC 2 Sânmartin, care a promovat de pe locul 1 din Liga a V-a, Seria I, nu va fi înscrisă  în eşalonul superior, ci va continua tot în cel care a activat în ediţia recent încheiată.

În condiţiile date, doar CS Săcueni rămâne retrogradată, dar în cazul în care vreo echipă ar avea probleme şi ocupanta ultimei poziţii (15) ar activa tot în Liga a IV-a. Bineînţeles, dacă va dori acest lucru.

Din Liga a V-a au mai promovat Foresta Tileagd (Seria I), Biharea Vaşcău, Unirea Roşia (Seria II), ultima după 3-0 şi 2-3 în barajul cu CSM Olimpia Salonta.

Perioada de înscrieri în campionatele organizate de AJF Bihor începe în 8 iulie şi se încheie în 26 iulie.