Campioana României a predat o nouă lecție de baschet, de data aceasta în Banat unde a învins 61-83 (21-23, 8-17, 12-25, 20-18) pe SCM Timișoara într-o partidă contând pentru etapa a 15-a din Liga Națională.

Roș-albaștrii au obținut astfel cea de-a 12-a victorie consecutivă în campionat și a 14-a în toate competițiile interne demonstrând astfel că este cu siguranță una dintre formațiile favorite la câștigarea unui nou titlu de campioană națională. Prin succesul categoric de la Timișoara, CSM CSU Oradea se menține pe primul loc în Grupa Roșie cu 28 de puncte după 13 succese și 2 eșecuri.

În partida desfășurată în Sala „Constantin Jude”, CSM CSU a punctat cu 10 jucători. Cel mai bun marcator fiind Cătălin Baciu, cu 15 puncte, în timp ce Kris Richard a avut 100% procentajul reușitelor la aruncări. Bihorenii au început meciul în forță desprinzându-se la 10 lungimi (21-11 în minutul 8) după care a venit replica gazdelor care au reușit să egaleze la 23 în deschiderea sfertului al doilea. Până la pauză a urmat un parțial de 17-6 pentru elevii lui Cristian Achim astfel că după 20 de minute de joc tabela indica 29-40 în favoarea oaspeților. Vizitatorii au apăsat din nou pe accelerație în sfertul al treilea în care practic au și încheiat socotelile în acest joc. Cu 24 de puncte avantaj după 30 de minute, Achim a acordat, în ultimul sfert, minute de joc tuturor sportivilor trecuți pe foaia oficială a partidei. În ecuația acestei victorii facile au contat și cele trei accidentări suferite de jucători importanți ai bănățenilor. Este vorba despre Sherwood Brown, Troy Franklin și Amaury Gorgemans. Nici tehnicianul orădenilor n-a putut conta în acest joc pe Arturas Valeika și Bogdan Nicolescu, ambii accidentați.

Forța mentală - aspectul care l-a îngrijorat pe Achim

„Ne-am propus să învingem la primul meci din TOP 6, fiindcă este singurul meci jucat în deplasare în Liga Națională până la întreruperea campionatului. Am încercat, pot să spun că am și reușit, să avem abordarea potrivită în acest meci, ținând cont că veneam după un meci disputat în cupele europene, unde am depus un efort foarte mare, fizic și mental. Mi-a fost foarte teamă că nu o să ne putem concentra în primul rând mental. Desigur, era și aspectul fizic. Ne-a lipsit Valeika, un jucător foarte important în mecanismul nostru pentru ambele faze ale jocului, precum și Nicolescu. Sigur că ne-au ajutat accidentările lui Brown, Gorgemans și Franklin. Aceștia sunt niște jucători foarte importanți pentru Timișoara. Practic ne-a fost mai ușor în condițiile în care adversarul nu a putut conta pe acești jucători în anumite momente ale jocului”, a declarat la finalul partidei Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Următorul joc al orădenilor se va desfășura miercuri, de la ora 19.00, în deplasare, cu Ironi Ness Ziona într-o partidă contând pentru etapa a 5-a din Faza a II-a a Europe Cup.

SCM Timișoara: Pesakovic 8 puncte (1×3p), T. Franklin jr. 8 (2×3p), Komatina 19 (2×3p), B. Popa 11, Brown 3, Coconea 2, Dragoste 6 (2×3p), Gorgemans, L. Lázár 4, Abu Teir. Antrenor: Dragan Petricevic.

CSM CSU Oradea: K. Richard 13 (1×3p), Watson 7 (1×3p), Barnette 6, Ed. Petrescu 3 (1×3p), Zekovic 14 (2×3p), Broussard 12, T. Fometescu 2, Reljic 6 (1×3p), Baciu 15, N. Markovic 5, Meluț. Antrenor: Cristian Achim.