Baschetbaliștii orădeni au obținut cea de-a 6 victorie consecutivă în cele două competiții în care sunt angrenați în acest moment, Liga Națională și Europe Cup. La capătul unei partide care a contat pentru etapa a 6-a din LNBM, CSM CSU a câștigat 86-94 (14-14, 18-22, 24-26, 30-32) deplasarea cu SCM Timișoara.

Meciul din Banat a fost început bine de către orădeni care au reușit un parțial de 10-2 în primele minute. Apoi a urmat o evoluție mai puțin reușită care le-a permis gazdelor să revină astfel că primele 10 minute s-au încheiat la egalitate, 14-14. Cu tripleta Zekovic – Barnette – Broussard în zi de greație, roș-albaștrii au controlat sfertul al doilea pe care și l-au adjudecat cu o diferență de 4 puncte. Reveniți de la cabine, bihorenii s-au desprins la 10 lungimi datorită în special lui Zekovic care a dat recital de la distanță (6 aruncări de trei puncte înscrise pe toată durata partidei). Cu toate acestea, alb-violeții au reușit să revină întrând în secvența decisivă cu un deficit de numai 6 puncte (56-62). A urmat sfertul al patrulea care, în ciuda scorului echilibrat, a fost hotărâtor în economia partidei. Campionii României, cu individualități de excepție după cum declara la final antrenorul gazdelor, au marcat peste 20 de puncte în primele 5 minute astfel că soarta partidei, la scorul de 67-84 în minutul 35, era practic jucată. Așa a și fost în cele din urmă chiar dacă bănățenii au revenit terminând partida la 8 lungimi diferență.

„Este a 5-a victorie consecutivă în deplasare!”

Cu un Dragan Zekovic excepțional, autorul a 28 de puncte, Oradea are 4-2 la general în Liga Națională, bilanț care o poziționează pe locul al doilea după U BT Cluj-Napoca care are 5-0. „Sunt bucuros pentru victorie. Este a 6-a consecutivă. Suntem într-o perioadă bună. Consider că am făcut un joc bun chiar dacă suntem într-o perioadă aglomerată din punct de vedere al calatoriilor si meciurilor. Acesta a fost al 6-lea meci în deplasare în ultimele șapte meciuri. Este a 5-a victorie consecutivă în deplasare. Ceea ce mi se pare fabulos. Consider că am avut ritm, am avut multe puncte marcate după recuperare ofensivă și 2-3 jucători în foarte bună dispoziție de joc. Cred că am alergat bine și cred că latura fizică ne ajută foarte mult, nu doar în acest meci. Vreau să jucăm agresiv, să facem pressing și cred că și azi a fost un factor important pentru noi. Este o victorie importantă deoarece noi am fost focusați pe cupele europene, dar meciurile din Liga Națională sunt importante deoarece sunt puține în sezonul regulat. Dacă începi prost e greu să-ți revii, nu prea mai ai timp să recuperezi. Prin urmare este un succes extrem de important”, a declarat, la final partidei, Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Pentru roș-albaștri urmează duelul cu turcii de la Bahcesehir Koleji din Europe Cup. Partida se va desfășura miercuri, de la ora 19.00, în Arena Antonio Alexe.

CSM CSU Oradea: Richard 8 puncte, Broussard 19, Fometescu 3 (1×3p), Valeika 5, Zekovic 28 (6×3p), Watson 10, Barnette 18, Petrescu 1, Baciu 2, N. Markovic.  Antrenor: Cristian Achim.