Campioana României la baschet masculin a obținut o victorie extrem de importantă pe un teren unde niciuna dintre echipele din Liga Națională nu reușise să învingă în actualul sezon. Așadar CSM CSU Oradea a câștigat 78-80 (24-18, 21-25, 15-21, 18-16) duelul cu SCM U Craiova contând pentru prima etapă din faza a doua a întrecerii după un coș marcat de Watson cu mai puțin de două secunde înainte de final.

Craiova s-a dovedit a fi imbatabilă pe propriul teren în actuala ediție de campionat, iar Oradea nu părea să aibă forța să schimbe statistica după cum îi arăta jocul în ultima perioadă. Mai mult, despărțirea neașteptată de Sean Denison, probabil cel mai bun pivot care a jucat vreodată în orașul de pe Crișul Repede, avea darul să complice și mai mult situația. Cu toate acestea, ambiția jucătorilor și a staff-ului tehnic, într-un joc de „care pe care” pentru ocuparea locului al treilea, a făcut ca la final bucuria victoriei să fie în tabăra bihorenilor.

Watson a fost decisiv

Cele 7 egalități și cele 11 schimbări la conducere vorbesc despre cât de echilibrat a fost jocul din Bănie. Craiova a început bine reușind ca după primele 10 minute să își creeze un avantaj de 6 puncte. Până la pauză orădenii au redus din diferență apropiindu-se la 2 puncte (45-43). Repriza secundă a fost începută din nou bine de către echipa gazdă care, în minutul 26, avea un avantaj de 8 puncte (57-49). Cristian Achim a solicitat timp de odihnă pentru a rupe elanul amfitrionilor iar decizia a avut efect imediat, CSM CSU reușind un parțial de 15-0 în următoarele trei minute. Rezultatul la intrarea în secvența decisivă avea să fie 64-60 în favoarea oaspeților după o reușită de la distanță a celor de la SCM U Craiova. În sfertul al patrulea s-a mers practic cap la cap. Craiova a egalat la 64 în minutul 31 apoi Oradea a trecut din nou în avantaj, 72-67 în minutul 33. Gazdele reușesc în următoarele trei minute un parțial de 7-1 și trec din nou la conducere (74-73). Zekovic și Valeika au readus Oradea în avantaj, însă Vladislav Koreniuk a restabilit egalitatea la 78. Cristian Achim a solicitat din nou timp de odihnă pentru a stabili schema ultimului atac. Watson a avut sarcina de a finaliza și, cu toate că la un moment dat părea că va scăpa mingea din control, s-a reechilibrat reușind să înscrie atunci când erau mai puțin de 2 secunde de joc. Porter Troupe a avut ultima aruncare pentru gazde, însă aceasta a fost imprecisă și meciul s-a terminat cu victoria orădenilor.

Așadar succes important pentru CSM CSU care se instalează pe locul al treilea în Grupa Roșie (prima valorică) având 25 de puncte adunate din 10 victorii și 5 înfrângeri. În următoarea etapă, campionii vor primi sâmbătă, de la ora 20.00, în Arena „Antonio Alexe”, vizita lui SCM Timișoara.

SCM U Craiova: Porter Troupe 9 puncte (3×3p), S. Ionescu, Gajovic 9 (1×3p), Curry 10 (2×3p), Koreniuk 22, Casale 5 (1×3p), Fraseniuc 2, B. Popa 5, Mijajlovic 8 (2×3p), Radukic 8. Antrenor: Aleksandar Todorov

CSM CSU Oradea: B. Nicolescu 5 (1×3p), Watson 12 (2×3p), Zekovic 11, Richard 13 (1×3p), Ginyard 9 (1×3p), Gavrilă 3 (1×3p), Fometescu, Pasalic 14 (3×3p), Valeika 13. Antrenor: Cristian Achim