Vicecampioana României la baschet masculin va avea o dublă complicată în primul tur al Cupei României, fază a competiţiei în care va da piept cu SCM U Craiova, formaţie schimbată aproape complet faţă de sezonul trecut. Partida se va desfăşura astăzi, la Craiova, cu începere de la ora 20.00.

 

Olteni cu o garnitură complet schimbată

Finalistă a Cupei României în sezonul trecut, singurul trofeu care-i lipseşte din vitrină, CSM CSU Oradea va încerca să câştige laurii acestei întreceri. Nu-i va fi însă prea uşor, asta şi pentru că încă din prima fază a competiţiei a avut parte de o tragere loa sorţi nefavorabilă. SCM U Craiova atacă noul sezon cu un alt antrenor, grecul Michalis Kakiouzis (fost campion european în calitate de jucător), dar şi cu un contingent de jucători străini complet schimbat, aduşi la solicitarea noului tehnician. Oltenii l-au pierdut şi pe Dragoş Diculescu, cel mai bun tânăr jucător român din Liga Naţională. Fostul tehnician, Aleksandar Todorov, a plecat în Olanda, pe poziția de manager general al lui Landstede Hammers. Printre alb-albaştri se va regăsi şi în noul sezon Bogdan Ţîbîrnă, un fost jucător al CSM CSU Oradea. În perioada precompetiţională, Craiova a susţinut 7 partide de verificare având un bilanţ de 5 victorii şi o înfrângere. Amicalul cu Steaua Bucureşti nu s-a jucat până la final din cauza unui conflict. Unica înfrângere, 70-77, a fost suferită în faţa lui SCM Timişoara, o formaţie care nu este de prim rang în Liga Naţională, iar acest aspect demonstrează că doljenii încă „se caută” în ceea ce priveşte relaţiile de joc. Craiovenii nu au anunţată nicio indisponibilitate pentru confruntarea cu CSM CSU Oradea.

 

Oradea mai are de lucrat la omogenizare

În ceea ce îi priveşte pe orădeni, aceştia au efectuat o serie de mutări în lotul de jucători, lucru nespecific pentru strategia clubului din ultimii ani. S-a renunţat la baschetbalişti cu experienţă precum Watson, Zekovic, Valeika sau Broussard fiind aduşi jucători precum Kris Richard, Alexandre Gavrilovic, Dovis Bickauskis și Martynas Paliukenas. Primul din această înşiruire este un fost component al echipei, în timp ce ultimii doi, aflaţi la prima experienţă în România, încă mai au nevoie de adaptare după ceea ce s-a văzut în jocurile din presezon. Pivotul Gavrilovic arată însă bine în noul angrenaj construit de către antrenorul Cristian Achim. În presezon, Oradea a susţinut 5 partide de verificare, câştigând patru dintre acestea. Unicul eşec, 50-74, a fost contabilizat în disputa cu Steaua Roşie Belgrad, singurul adversar redutabil cu care roş-albaştrii şi-au măsurat forţele în perioada precompetiţională. Din tabăra bihorenilor, singurul baschetbalist aflat sub semnul întrebării pentru duelul cu SCM U Craiova este Tudor Fometescu, cel care s-a antrenat separat toată săptămâna după o lovitură în muşchi suferită la ultimul amical.

Cupa României se joacă pe același sistem după care s-a disputat și în sezonul precedent. Așadar, doi români trebuie să fie în permanență pe teren, unul dintre ei fiind neapărat U23. Returul se va disputa peste patru zile, în 28 septembrie, tot de la ora 20.00, în Arena Antonio Alexe, și va putea fi urmărit, în direct, pe Digisport și Look Sport.