Înainte de intrarea în binemeritata vacanță de iarnă, alb-verzii mai au de trecut încă un hop în partida restantă de duminică care se va disputa în deplasare, în compania liderului la zi al Ligii a III-a, Seria a X-a.

Lanțul victoriilor alb-verzi, intact

După trei rezultate favorabile, toate obținute la scoruri „italiene” de 1-0, plus victoria la „masa verde”, CAO  și-a întregit acel lanț de izbânzi la care speram cu toții după primul succes stagional obținut în deplasarea de la Șomcuta Mare. Am sperat, dar nu toți am crezut, mai ales după ce covidul a dat năvală prin curtea clubului orădean. Au fost câteva victorii obținute la scoruri minime, unele poate chiar norocoase, însă aceste rezultate strânse până la urmă au avut darul de a plasa echipa „vulturilor verzi” pe podium la sfârșitul turului, o poziție care ne dă dreptul să visăm la mai mult.

Prin aceste victorii, prin evoluțiile lor remarcabile, jucătorii alb-verzi, inevitabil, au ridicat ștacheta pretențiilor tuturor susținătorilor. Acum, suporterii orădeni, nu se mai mulțumesc cu o echipă care să urmărească doar omogenizarea și creșterea nivelului valoric în vederea atacării promovării doar din viitoarea ediție de campionat. Cu toții își doresc, simt asta, că se poate ataca promovarea chiar din acest an, bineînțeles cu puțină șansă, care, în ultimele partide, se pare că și-a întors fața și spre clubul orădean. Însă pentru a-și netezi calea spre ocuparea unuia dintre primele două locuri care duc spre baraj trebuie să treacă și de echipele mai puternice care se află în fața lor în clasament. O asemenea partidă, cu miză, o așteaptă pe CA Oradea duminică, la Zalău, unde se va confrunta cu SCM din localitatea, actualul lider al campionatului.

 

SCM, parcurs de metronom

Echipa din Zalău, dacă în prima etapă, când totuși a obținut un egal (1-1) pe „Iuliu Bodola”, părea o formație la îndemâna alb-verzilor orădeni, între timp se pare că a crescut în joc reușind ca la finalul turului să o devanseze și pe Minaur Baia Mare, echipă creditată la începutul turului cu cea mai mare șansă la cucerirea acestei serii. Ultimul rezultat al acestei echipe a fost un 3-3, oarecum neconvingător, pe terenul echipei din Satu Mare care revenea după „pauza pandemică” și, evident, nu era în plenitudinea forțelor sale. Dar, în rest, sălăjenii au avut o precizie de metronom în evoluțiile lor obținând în afara celor trei egaluri doar victorii, unele la scoruri concludente, fără a gusta niciodată din cupa amară a înfrângerilor.

 

Cu ochii pe DSP-ul sălăjean

Echipa CA Oradea a venit și ea după o pauză „pandemică” și, din această cauză, a evoluat destul de modest pe terenul „lanternei roșii'” care, însă, și-a depășit statutul de codașă în această partidă. Cu toate acestea, alb-verzii au reușit în ultimă instanță să obțină o victorie care menține vie flacăra speranței în rândul suporterilor la ocuparea unuia dintre primele două locuri fruntașe. Dar pentru partida care urmează, echipa „vulturilor” trebuie să fie mai generoasă cu fotbalul decât la restanța cu Luceafărul, altfel se prefigurează o înfrângere, poate chiar drastică. Pentru restanța de duminică probabil că vor reveni și alți jucători care acuzau diferite probleme la începutul săptămânii. Alb-verzii vor mai desfășura câteva antrenamente utile și, sperăm noi, totul va reveni pe făgașul normal, echipa urmând să ajungă din nou la parametri optimi.

Menționăm că echipei din Zalău i-a expirat marți testarea obligatorie la 14 zile, iar în cursul zilei de miercuri, jucătorii şi staff-ul s-au testat din nou. De data aceasta doar pentru o singură partidă care va fi ultima din acest an. Rezultatele vor apărea în zilele următoare. Dacă va fi „ceva” pozitiv, SCM Zalău ar putea câștiga jocul la „masa verde” mulțumită unei reguli strâmbe a FRF. Astfel DSP-ul sălăjean va fi în situația de a „hotărî” involuntar soarta celor trei puncte puse în joc.

Partida dintre SCM Zalău și CA Oradea, care este o restanță din etapa a 10-a, prima a returului, dar care trebuia să se dispute la data de 14 noiembrie, se va desfășura la Zalău duminică, 22 noiembrie, cu începere de la ora 14.00, fără spectatori.

Acestea au fost formațiile de start utilizate de cele două cluburi în ultimele lor partide de campionat:

SCM Zalău: Andrei Pop - Fl. Pop, A, Mutu, R. Dulap, L. Kiss, Cr. Jalbă, S. Culda, R, Stanciu cpt. M. Forma, Fl. Istrate, M. Petra.

CA Oradea: C. Verdeș – Urbanovski, Letan cpt. Mintaș,  Ioviță, Ardelean, Cherman – Roșu, Lezeu, Costea, M. Hosu.