În vara acestui an, SCM Zalău a renunțat la atacantul Sergiu Pop, care a ajuns între timp la Crișul Sântandrei. Vineri după-amiază, jucătorul bihorean a făcut un meci de excepție în fața fostei echipe, căreia i-a marcat trei goluri, contribuind decisiv la o victorie spectaculoasă a grupării din Sântandrei, pentru care mai punctase de două ori şi în prima etapă cu Sănătatea Cluj (2-0).

Cu punctaj maxim după primele două etape, SCM Zalău era considerată favorită certă a acestui joc, dar calculele gazdelor au început să fie date peste cap după un sfert de oră, când Sergiu Pop a profitat de o eroare în defensiva zălăuană (0-1). În evidență a ieșit și Vlad Costea (29), care a speculat o ieșire hazardată a portarului advers (0-2). Cu trei minute înainte de pauză, SCM Zalău a redus diferența, după ce  Vlad Fărcășan a înscris cu o lovitură de cap (1-2).

La cinci minute de la reluare, Sergiu Pop a refăcut diferența (1-3), pentru ca tot el să o majoreze după ce a scăpat singur cu portarul (1-4). Recitalul ofensiv a fost completat de Vlad Costea (64), cu un lob peste ezitantul Poptean (1-5). Golul lui Luca Nagy (72) n-a contat decât pentru statistică (2-5), iar Crișul Sântandrei a obținut un succes mai puțin scontat, dar obținut într-o manieră entuziasmantă.

Etapa viitoare, echipa antrenată de Călin Cheregi va evolua tot în deplasare, cu ultima clasată, FC Olimpia 1921 Satu Mare, care a cedat greu, în prelungiri, cu noul lider al seriei a 10-a, Minaur Baia Mare.

SCM Zalău: SCM: D. Poptean – Al. Fărăgău, S. Zimța, Al. Cherecheș, V. Fărcășan, M. Codreanu (46 L. Nagy), D. Uzelac (67 M. Tipac), R. Matiș, St. Nikolic (80 A. Niță), C. Meșter (67 Al. Zaharia), Al. Negrean (46 G. Fulga). Antrenor: Cristian Lupuţ

Crișul: Anca Trip – L. Hadadea, C. Ntchinda, D. Stan, S. Gondor (65 A. Bagoly) – C. Trip, R. Turcan, Al. Sorian (80 A. Hosu), V. Costea (65 A. Achim) – Sg. Pop (80 R. Pașca), R. Popescu (88 L. Prundaru). Antrenor: Călin Cheregi

Arbitri: Claudiu Gaitin – Gabriel Alex Gherman, Marius Talpoș (toți din Timișoara), rezervă Angelo Pop (Lugoj)

Observatori FRF: Ioan Papp (Carei), Sergiu Neichi (Satu Mare).