Echipa orădeană nu se mai descurcă în deplasare chiar şi în condiţiile în care întâlneşte adversari mai slab cotaţi. "Luceferii" n-au obţinut decât o remiză pe terenul ultimei clasate, SCM Zalău, cu care a remizat (3-3) la capătul unui joc cu răsturnări de scor.

Luceafărul a avut în faţă un adversar care şi-a depăşit condiţia şi a evoluat cu multă determinare pe un teren greu la care gazdele s-au adaptat mai bine

Dacă zălăuanii au avut primele ocazii prin Vitan (11) şi Cubaş (14), orădenii au fost cei care au modificat mai întâi tabela de marcaj. Bine lansat de Paşca, golgeterul Paraschiv (24)  a marcat din unghi pe lângă portar la colţul lung (0-1). Peste zece minute, însă, zălăuanii au egalat, după ce Duma l-a surprins pe Filip cu un şut din unghi (1-1). La puţin timp după pauză, defensiva orădeană şi-a mai arătat o dată limitele, iar Neuers (51) a punctat cu capul (2-1). Luceafărul a avut, însă reacţie rapidă şi Peter a fost faultat în careu de Băican, iar lovitura de la 11 metri a fost transformată de Paraschiv (54, 2-2). Impulsionată de această reuşită, echipa oaspete a forţat golul trei şi Mitrică (58) l-a izbutit după un şut puternic din 12 metri (2-3).

Apărarea Luceafărului a mai fost, însă, depăşită o dată decisiv, Cubaş (68) egalând cu o lovitură de cap. Orădenii au alergat după golul victoriei, dar în zadar, Paraschiv (74) şi Manole (76) irosind cele mai mari ocazii.

La fel ca la Turda, Dej sau Cluj, echipa orădeană a irosit şansa victoriei, fiind detronată de pe prima poziţie în Seria 5 de ACSFC Recea, victorioasă cu 3-1 pe terenul celeilalte echipe bihorene din Liga a III-a, CSC Sânmartin.

SCM Zalău: Cl. Băican – Kinczel, V. Călin, R. Dulap, I. Ardelean (65 Saroşi), Fl. Pop, G. Coţi, D. Cubaş (90 Supuran), R. Vitan (46 Boje), S. Duma, Neuers. Antrenor: Marius Paşca

Luceafărul: D. Filip – Gunie (55 N. Papp), D. Pop, Mintaş, D. Roş, Pașca (84 Luduşan), P. Peter (79 Gheban), C. Maxim, M. Maxin (72 Manole), Mitrică, Paraschiv. Antrenor: Dragoş Militaru.

Arbitri: Mircea Salomir – Bogdan Pojar, Robert Meres (Cluj-Napoca).

Observatori FRF: Cristian China (Baia Mare), Ştefan Szilaghi (Satu Mare).