Apogeul Campionatului Naţional de minifotbal va fi atins la Oradea. În perioada 4-7 iulie, pe terenurile Bazei Sportive Tineretului va avea loc faza finală, cu participarea a 20 de echipe, calificate în urma turneelor regionale.

Printre participante se va afla noua campioană a Bihorului, Bad Boys Oradea, care a stopat hegemonia de patru ani a celor de la AEK Oradea. "Băieţii răi", care l-au înregimentat recent şi pe Sebastian Achim, fotbalist în prima ligă din Ungaria, vor evolua în grupa A alături de Nova Vita Mures, câştigătoare a turneului regional din Moldova,  vicecampioana naţională Old Boys Bucuresti,  FC Hermannstadt Sibiu, campioana din 2016, şi  VLD Trans Baia Mare.  În grupa B vor juca La Bolta Alba Iulia, formaţie care la turneul regional de la Floreşti, a scos din cursă la loviturile de departajare pe AEK Oradea; Corvinul Hunedoara 2011, Tazmannschaft Bucureşti; Fratelli Bianconeri Galaţi; Dia Guard Divino Zalău.

GRUPA C: 1. Juventus Sibiu 2. Extraterestrii Bistrita 3. Autovip Garden Salaj 4. Danco Pro Bucuresti 5. MAV Sports Timisoara

GRUPA D: 1. Luxury Team Bucuresti 2. Sistema Arad 3. Ajax Dulcisimo Galati 4. AS Glissando Timișoara 5 Young Boys Târgoviște.

Primele două clasate din fiecare serie  se califică în sferturile de finală. "Cred că echipele din Bucureşti sunt favorite prin prisma bugetelor şi condiţiilor de care dispun. Ca şi cu alte prilejuri noi ne străduim şi vom reuşi să asigurăm condiţii foarte bune participantelor. Când spun asta, mă refer şi la suprafaţa de joc. În premieră naţională, peste terenul 1 de la Baza Tineretului se va monta  unul ”mobil”,  care va beneficia de cel mai bun gazon sintetic existent în lume la această oră: gazon non infill, care nu necesită întreţinere specială, nisip şi granule de cauciuc", a declarat Spiridon Baltsavias, administratorul Bazei Tineretului.

Iniţial, era vorba ca terenul mobil să fie amplasat în Piaţa Unirii, dar organizatorii nu au găsit înţelegere la Primăria Oradea pentru amplasarea acestuia pe perioada competiţiei.

Campionatul Național începe joi, 4 iulie, de la ora 21:00, cu ceremonia de deschidere și primele două partide din faza grupelor. Vineri și sâmbătă vor avea loc partide din faza grupelor şi sferturilor de finală, iar duminică sunt programate semifinalele,  finala mică și finala mare.