Bazinul Floreasca din Capitală va găzdui mâine, cu începere de la ora 10.00, o ședință în care se va decide sistemul competițional care va fi adoptat pentru sezonul 2020-2021 al Superligii Naționale de polo. Vor fi luate în discuție două variante.

Antrenorul federal Cristian Iordache a transmis cluburilor și reprezentanților Federației Române de Polo două variante de sistem competițional. Ambele variante care vor fi analizate cuprind sistemul playoff, diferențele dintre ele fiind următoarele: prima variantă presupune disputarea unei faze preliminare care va fi urmată de etape duble săptămânale susținute pe grupe valorice (1-4 și 5-8), iar cea de-a doua variantă cuprinde o singură grupă valorică cu etape duble săptămânale. Ambele variante au prevăzute perioade de pregătire pentru lotul național de seniori și pentru cel U17. Cupa României, desfășurată sub forma unui turneu, este prevăzută să se desfășoare în luna martie, anul viitor.

 

Cele două variante de desfășurare a Superligii de polo arată astfel:

Varianta 1

Faza 1 – Tur preliminar sub forma a două turnee, în luna octombrie 2020

Faza 2 – Șase etape duble săptămânale pe grupe valorice (1/4 și 5/8), în sistem „fiecare cu fiecare” în dublă manșă

Faza 3 – Playoff (sferturi de finală, semifinale, finala). Sezonul ar urma să se încheie în luna mai 2021

 

Varianta 2

Faza 1 – Sezonul regulat cu etape duble săptămânale, în sistem „fiecare cu fiecare” în dublă manșă. Sezonul regulat ar urma să înceapă în octombrie 2020

Faza 2 – Playoff (semifinale și finala). Sezonul se va încheia în luna mai 2021