Echipa de polo CSM Oradea a reușit un parcurs european de excepție atingând penultimul act al Euro Cup. Performanța este cu atât mai lăudabilă cu cât ea a fost realizată cu un gurp de jucători tineri, lipsiți de experiență, dar având o certă valoare.

După finala Euro Cup jucată în sezonul 2015-2016, CSM Oradea a fost la un pas de a repeta această performanță remarcabilă în actualul an competițional. În urmă cu patru ani, bihorenii au jucat ultimul act al competiției în compania puternicei formații maghiare, Ferencvaros Budapesta. În actualul sezon, atingând semifinala Euro Cup, echipa pregătită de Dorin Costrăș a izbutit cea mai bună performanță reușită de un club sportiv din România.

Victorie impresionantă cu CN Barcelona

Vicecampioana României a depășit primele două tururi preliminare din Liga Campionilor. Primul dintre ele a avut loc la Sabac, în Serbia, unde orădenii au înregistrat două victorii și trei înfrângeri: 7-6 cu Apollon Smyrnis (Grecia), 13-5 cu Galatasaray Istanbul (Turcia), respectiv 6-7 cu Steaua Roșie Belgrad, 8-10 cu VK Sabac (ambele din Serbia) și 8-9 cu Dinamo Moscova (Rusia). Ocupând în final locul al 4-lea, CSM Oradea s-a calificat în turul al doilea preliminar. Forul european de specialitate a oferit dreptul de organizare echipei noastre, iar acest avantaj a fost decisiv în cele din urmă în ceea ce privește calificarea în playoff-ul competiției. Orădenii s-au clasat pe locul secund după un eșec scontat, 4-16 cu AN Brescia, și două victorii, 25-6 cu Lokomotiv Tbilisi și 9-8 cu CN Barcelona, cea din urmă fiind decisivă în ecuația calificării, succesul fiind obținut la capătul unei partide deosebite în care gazdele porneau clar cu șansa a doua. Accederea în grupele celei mai puternice întreceri europene de polo a fost barată de către o altă formație spaniolă, CN Terrassa, care s-a impus în ambele manșe (10-7 în Spania și 6-5 la Oradea).

Peste Steaua Bucrești în Europa

Atingând playoff-ul Ligii Campionilor, CSM Oradea și-a asigurat astfel calificarea în sferturile Euro Cup, performanță inaccesibilă campioanei României, Steaua București, formație care, cel puțin pe hârtie, este cotată mai bine decât echipa ardeleană. În sferturile Euro Cup, CSM Oradea a dat piept cu a treia echipă spaniolă, CN Mataro. Bihorenii au izbutit să se califice în penultimul act după 12-9 la Oradea și 8-10 în Spania. A fost o calificare cu o semnificație aparte pentru tehnicianul orădenilor care astfel a eliminat din competiție echipa iberică la care a activat atât ca jucător cât și ca antrenor. În semifinalele Euro Cup, roș-albaștrii n-au avut practic nicio șansă în fața redutabilei echipe italiene CC Ortigia care s-a impus clar în ambele jocuri (13-8 în Italia și 10-4 la Oradea). Așadar, CSM Oradea, prin parcursul european din acest sezon, a reușit a doua performanță în Euro Cup, după cea reușită în urmă cu 4 ani.

Vlad Georgescu a împlinit 21 de ani

Într-o altă ordine de idei, ultima zi a lunii martie a avut o semnificație aparte pentru Vlad Georgescu, unul dintre cei mai buni jucători ai formației orădene și totodată component de bază al echipei naționale. Acesta și-a serbat ziua de naștere, poloistul împlinind 21 de ani. Pe această cale îi urăm și noi La mulți ani și mult succes în carieră!