În pofida polemicilor lansate de ofcialii echipei din Ghiroda după meciul tur, promovarea FC Bihorului nu poate fi pusă la îndoială consideră antrenorul principal Florin Farcaș. Președintele George Tătar consideră că sistemul de accedere în Liga secundă este mai dificil de parcurs decât cel în primul eșalon.

 

Echipă muncitoare și cu calitate

„Am fost foarte pragmatici și ne-am dorit nespus această victorie. Am încercat să fim echilibraţi şi să ne gândim numai la victorie, iar acest lucru s-a şi văzut şi am câştigat. Meritam victoria şi meritam această promovare. Mă simt extenuat, dar încântat şi entuziasmat, pentru că sunt bihorean şi mi-am dorit enorm de mult această promovare, pentru că altfel vă daţi seama ce însemna. Mulţumesc din suflet echipei, pentru că fără ei nu puteam, mulţumesc jucătorilor pentru că m-au acceptat în acest an, fiindcă au fost momente când am fost destul de sever, dar fără disciplină, fără unitate şi fără seriozitate nu puteam reuşi. Trebuie să ţinem cont de un singur lucru, că această echipă a muncit un an de zile, într-un an greu, un an cu presiune. Nu e o echipă experimentată, dar e o echipă muncitoare şi cu calitate. Aş vrea să mulţumesc şi conducerii clubului, pentru că ne-a dat posibilitatea să ne exprimăm aşa cum dorim noi ca şi antrenori. De asemenea, nu trebuie să uităm că FC Bihor se datorează şi domnului Şerban Sere, şi domnului primar Florin Birta pentru că au fost artizanii înfiinţării clubului FC Bihor şi trebuie să mulţumim tuturor celor implicaţi în acest proiect. Publicul a fost fantastic. Dacă la un joc de Liga 3 am adus peste 10.000 de oameni este extraordinar ”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei orădene, Florin Farcaş.

 

„Am avut superioritate datorită publicului”

Decisiv pe teren, atacantul Sergiu Jurj a fost în vervă și după fluierul final al arbitrului. A luat microfonul de la neobositul crainic Florin Mihalca și a dat tonul scandărilor alături de coechipieri și de public.

„Sunt foarte fericit, cred că am demonstrat din minutul 1 că suntem o echipă puternică. În primul rând, am avut superioritate datorită dumneavoastră (n.r. publicul). Toate discuţiile care au fost înaintea meciului retur ne-au ambiţionat şi cred că am demonstrat că nu avem nevoie de ajutorul nimănui şi că suntem o echipă puternică, care câştigăm pe teren, aşa cum am câştigat tot campionatul şi nu am fost învinşi deloc”, a precizat Sergiu Jurj, golgheterul echipei orădene, dar şi al campionatului Ligii a III-a, cu 30 de goluri.

 

„Mai greu de intrat în Liga a II-a decât în Liga I”

În culmea fericirii a fost și președintele George Tătar, ale cărui eforturi de a asigura condiții optime pentru performanță, au fost răsplătite de echipa roș-albastră.

„A fost un meci extraordinar, e o fericire de nedescris. Este încununarea unei munci intense de un an de zile. Am spus dinainte că noi suntem încrezători, ştiam că suntem echipa mai bună. Am arătat-o şi în meciul cu Filiaşi  şi în meciul cu Ghiroda. Poate nu au fost rezultatele chiar cele care le aşteptam, dar noi am fost încrezători. Ca echipă, ca fotbal, suntem peste cei de la Ghiroda şi mă bucur foarte mult că am câştigat la un scor la care nu cred că mai pot fi discuţii. A fost un sezon fără înfrângere pentru noi, a fost şi un sezon intens, am avut foarte mult de lucru, dar mă bucur că am reuşit, pentru că acest sistem de promovare din Liga a III-a în Liga a II-a este foarte greu, mai greu decât cel de promovare din Liga a II-a în Liga I. Şi din punct de vedere administrativ a fost un an foarte bun, ştiţi foarte bine, au venit destul de mulţi oameni alături de noi, foarte mulţi sponsori, am avut Primăria şi Consiliul Judeţean alături de noi. Avem acum vestea foarte bună şi cu stadionul nou, am avut Cupa României, unde am făcut o figură foarte frumoasă. S-a creat de la începutul acestui sezon o emulaţie la Oradea, aţi văzut şi acum, am avut stadionul plin. Astfel, aş vrea să le mulţumesc suporterilor, orădenilor şi bihorenilor, pentru faptul că au fost alături de echipă”, a declarat preşedintele clubului FC Bihor, George Tătar.