Cu 5 înfrângeri suferite în cele 7 jocuri ale turului de campionat din Seria C a Diviziei A la handbal masculin, CSM Oradea are posibilitatea, cel puţin la nivel teoretic, să-şi treacă în cont două victorii la turneul 3 care se va desfăşura de astăzi şi până duminică, la Odorheiu Secuiesc.

Departe de forma sportivă arătată în ultimii ani, echipa pregătită de către George Tăutu se află în plutonul codaşelor din Seria C a Diviziei A, fiind printre cele trei formaţii care au un bilanţ negativ după 7 runde disputate. Explicaţiile sunt numeroase, cea mai importantă fiind legată de pandemie care a cauzat reducerea semificativă a bugetului clubului, fapt care nu a permis completarea lotului cu jucători valoroşi. În acest context, antrenorul George Tăutu încearcă să găsească o formulă cât mai competitivă promovând juniori lângă experimentaţii Ghiţă Mateaş, Alex Farcaş sau Răzvan Radu. Misiunea sa nu este deloc uşoară, Oradea neavând o pepinieră în acest sport precum există la Baia Mare.

Cel mai dificil joc îl vor disputa duminică

CSM Oradea dispută astăzi, de la ora 12.40, în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc, partida cu CSU Poli Timişoara, penultima clasată. Cele două formaţii sunt vecine de clasament, bihorenii având un succes mai mult decât formaţia din Banat. În cel de-al doilea joc, mâine, de la ora 15.20, echipa pregătită de către George Tăutu va înfrunta Academia Minaur Baia Mare, ultima clasată. Confruntarea ar trebui să fie o formalitate, pentru CSM câtă vreme maramureşenii au fost victime sigure în toate cele 7 meciuri disputate până în prezent. Ultimul duel, cel cu CSM Sighişoara, de duminică, de la ora 15.20, va fi şi cel mai dificil în condiţiile în care echipa din judeţul Mureş este a doua clasată în serie, la egalitate de puncte cu liderul Szejke Odorheiu Secuiesc. Această formaţie şi-a câştigat 6 din cele 7 partide pe care le-a disputat până în prezent. De menţionat că singurele victorii ale CSM Oradea au fost consemnate în turul campionatului tocmai în faţa echipelor CSU Poli Timişoara şi Academia Minaur Baia Mare. În schimb, duelul cu CSM Sighişoara a fost pierdut la 4 goluri diferenţă (37-41).

Celelalte participante

La turneu mai participă gazdele de la Szejke Odorheiu Secuiesc (18 puncte, locul 1), Universitatea Cluj-Napoca (16 puncte, locul 3), Potaissa Turda II (12 puncte, locul 4) şi CNOPJ Timișoara (10 puncte, locul 5). Aceste echipe se vor confrunta cu CSM Oradea la turneul următor, ultimul din sezonul regulat, care se va desfășura în perioada 21-24 martie, anul curent.

Lotul pe care CSM Oradea l-a deplasat la Odorheiu Secuiesc: Ionuț Andrei Băban, Bogdan Leonard Bora, Dlorin George Breban, Alexandru Farcaș, Ionuț Mihai Huțan, Gabriel Ionuț Lari, Marius Mlinarcsik, Apor Erik Szakacs Orha, Sebastian Alexandru Sfârlea, Ghiță Radu Ionuț Mateaș, Flaviu Feorge Duma, Denis Indrie, Radu Răzvan Radu, Ștefan Călin Bandi, Robert Carmin Ene, Adrian Csongor Szasz, Iulian Odiviu Gal, Lucian Casian Criste, Mihai Patrick Cioc, Alexandru Potera. Staff-ul este alcătuit din George Tăutu - antrenor, Robert Beșes - preparator fizic, Nicolae Horga - maseur.