Echipa United Bihor a furnizat ieri surpriza turului 4 în Cupa României la fotbal feminin. Echipa bihoreană a învins cu 2-1 (1-1, 1-1) la Aleşd, după prelungiri, pe Olimpia Gherla, calificându-se, la fel ca băieţii de la FC Bihor, în grupele competiţiei, fază în care vor intra şi echipe din Liga I!

Abia a 7-a în Seria II a ligii secunde, United a evoluat fără complexe în faţa ocupantei locului secund, care a deschis scorul în prima parte a meciului prin Sălăjan (18). Până la pauză, însă, Kinga Crăciun a restabilit în minutul 42 egalitatea, care a persistat şi în repriza secundă, astfel că au urmat prelungiri. În minutul 102, a ieşit la rampă golgeterul Alexandra Şerban, care a marcat golul calificării în etapa următoare dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri! Victoria este cu atât mai importantă cu cât a fost obţinută în condiţiile unui efectiv redus, pe un teren greu, staff-ul tehnic neavând soluţii pe bancă în faţa unui adversar mult mai bine cotat.

În precedentele tururi, bihorenecele eliminaseră UTA (4-2) şi CFR Cluj (2-1), ambele jocuri fiind câştigate în deplasare.

Preşedintele-antrenor Ficuţ Csaba a mizat pe Adriana Cioară - Blank Pop, Florina Kibedi, Mariana Popa, Vanessa Lobonț - Victoria Dumbravă, Barbara Barta, Kamilla Dimény, Alina Tocai, Alexandra Șerban, Kinga Crăciun.

Celelalte rezultate din turul 4: AFC Botoşani - ACS Vasas Femina 3-5; Rapid Buucreşti – ACS Liceenii Topolog 3-2; Universitatea Craiova - FC Argeş 5-1.

„Ne bucurăm de această victorie, echivalentă cu calificarea în faza grupelor. Fetele noastre au fost mai determinate şi au respectat la maxim sarcinile de joc, pe un teren foarte greu. Au mai rămas în cursă 12 echipe, opt din Liga I şi cele patru câștigatoare din etapa a patra. Se vor forma trei grupe de  câte patru echipe, iar locul 1 și cel mai bun loc 2 vor merge în semifinale. Pentru echipa noastră, care trăieşte practic de pe o zi pe alta, este un lucru extraordinar că am reuşit să ajungem atât de departe în cea mai populară competiţie. Vom încerca să ne depăşim condiţia şi la jocurile care urmează, în compania unor adversari mult mai valoroşi”, a declarat Ficuţ Csaba.