Simona Halep (2 WTA) a declarat că se simte excelent la Melbourne după ce a obținut calificarea în semifinalele Australian Open, în urma victoriei cu estona Anett Kontaveit (31 WTA), scor 6-1, 6-1. În penultimul act, Halep joacă astăzi, nu înainte de ora 6.30 (Eurosport), împotriva lui Garbine Muguruza (Spania; 32 WTA).

„Vă mulțumesc pentru astăzi, pentru fiecare zi. E o plăcere să joc aici, în Australia, și să pot practica cel mai bun tenis al meu. M-am simțit foarte bine azi pe teren, am fost puternică pe picioare. Știam cum să joc contra ei, am fost concentrată și îmi place foarte mult să joc aici, la Melbourne. Am simțit că mă pot concentra pe ceea ce am de făcut în fiecare zi. Acest an a început excelent și mă simt mult mai puternică decât în trecut", a spus Halep, imediat după victoria cu Kontaveit.

 

„În primul rând sunt o persoană mai bună”

Românca a vorbit și despre impactul pe care îl are antrenorul Darren Cahill asupra carierei sale, dar și despre finala dramatică de la Australian Open 2018, când a cedat contra danezei Caroline Wozniacki. „Darren este o persoană foarte importantă de când l-am cunoscut. A lucrat mult la atitudinea mea, la jocul meu, iar azi sunt o persoană mai bună, în primul rând, și abia apoi o jucătoarea mai bună. Îi mulțumesc pentru tot. E o persoană minunată, mă înțelege, iar asta face totul mai bun. Am și amintiri plăcute din 2018, când am ajuns în finală. Acel meci m-a ajutat să câștig cele două turnee de Mare Șlem pe care le am deja. Poate voi merge spre al treilea, dar vreau să mă concentrez pe următorul meci. Vreau să dau tot ce am mai bun și poate voi repeta performanța", a mai spus Halep.

 

„A fost incredibilă!”

Anett Kontaveit a fost surprinsă de agresivitatea de care a dat dovadă Simona Halep la Melbourne și a precizat în cadrul conferinței de presă că nu a avut arme să lupte contra jucătoarei din România. „Simona a jucat un meci incredibil. Am încercat tot ce am putut... Dar a fost atât de puternică, chiar n-am găsit armele necesare. Am încercat să fiu agresivă, dar n-am putut să-i creez probleme. Știam că e o jucătoare grozavă și mă așteptam să fie dificil, dar a fost greu ca loviturile mele să nu fie eficiente cum ar fi fost în fața altor jucătoare. Nu știu dacă mă așteptam la asta. Am fost surprinsă de cât de agresivă a fost, jocul ei m-a determinat să mă mișc continuu, a returnat. A fost incredibilă! Chiar nu cred că am făcut un meci rău, am dat ce am avut mai bun în situația asta, dar ea a jucat mult mai bine decât mine. Lumea are o impresie greșită despre Simona. Nu este doar o jucătoare cu o deplasare bună, a fost foarte agresivă și a pus multă presiune", a declarat Kontaveit.

 

„Cred că va fi un meci greu”

Simona Halep o întâlneşte în semifinalele Australian Open pe Garbine Muguruza (Spania; 32 WTA), care a trecut în sferturi de Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia; 30 WTA), cu 7-5; 6-3, după o oră și 35 de minute de joc. Meciul dintre Halep și Muguruza se desfăşoară astăzi, nu înainte de ora 6:30. Cealaltă semifinală, Ashleigh Barty - Sofia Kenin, are loc înaintea partidei Simonei. „Sunt fericită că voi juca în semifinale. O să iau fiecare meci în parte și vom vedea ce va fi. Cred că va fi un meci greu cu Simona (n. red. - Halep), așa este mereu când joci cu jucătoare din top 5. Este o semifinală și mă aștept să fie dificilă. Simona este o sportivă solidă, are un joc consistent în ultimii ani", a spus Garbine Muguruza. Raportul meciurilor directe este favorabil ibericei, care a câștigat patru din șase. Simona Halep l-a câștigat pe ultimul, la Roland Garros, în 2018.