Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, a anunţat ieri că nu va mai participa la turneul WTA de la Palermo, ca urmare a carantinei impuse în Italia persoanelor care s-au aflat recent în România sau Bulgaria, informează Agerpres.

„Ţinând cont de recenta creştere a cazurilor de Covid-19 în România şi de îngrijorarea mea actuală în privinţa transportului aerian, eu am luat decizia dificilă de a mă retrage de la turneul de la Palermo", a explicat campioana română pe contul său de Twitter. „Vreau să mulţumesc directorului turneului şi ministrului italian al Sănătăţii pentru toate eforturile lor în privinţa mea", a adăugat campioana en titre de la Wimbledon.

Conform organizatorilor turneului de la Palermo, decizia luată de Simona Halep le-a fost comunicată prin intermediul managerului jucătoarei române, Virginia Ruzici, aceasta fiind legată de carantina impusă în Italia tuturor persoanelor care s-au aflat în România sau Bulgaria în precedentele 14 zile. „Noi am aflat cu tristeţe decizia Nr.2 mondial de a-şi anula participarea", a declarat directorul turneului, Oliviero Palma, într-un comunicat dat publicităţii.

Organizatorii turneului WTA de la Palermo, programat să înceapă pe 3 august şi care va consemna reluarea circuitului profesionist feminin de tenis, au precizat, vineri, că au cerut o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România şi care ar putea-o împiedica pe Simona Halep, numărul doi mondial, să participe la competiţie. „Am trimis o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu'', a explicat, într-un comunicat, directorul turneului, Oliviero Palma.

Simona Halep era principala favorită a turneului programat în perioada 1-9 august la Palermo.