Federația Română de Handbal a comunicat echipelor din eşalonul secund  sistemul competiţional pentru ediţia 2020-2021, precum şi protocolul medical în contextul pandemiei de Covid-19.

La fel ca în prima ligă, FRH a planificat campionatul Diviziei A sub formă de turnee, după cum urmează: două turnee a câte șase zile (3 etape, zi de pauză, 2 etape) şi două turnee a câte cinci zile (2 etape, zi de pauză, 2 etape). Acestea vor fi urmate de un turneu de baraj de promovare cu patru echipe pe durata a trei zile. Data preconizată pentru începerea Campionatului Național Divizia A masculin este 17 noiembrie. De menţionat, însă, că data de începere, precum și numărul turneelor pot suferi modificări, în funcție de numărul echipelor înscrise. Forul handbalistic a stabilit data de 30 octombrie, termenul limită pentru ca echipele să comunice dacă pot și sunt dispuse să participe la Divizia A în conformitate cu protocolul medical implementat și condițiile actualului Ordin comun, emis de Ministerul Tineretului și Sportului, respectiv Ministerul Sănătății.

Până la ultima informare a FRH, zece echipe îţi anunţaseră prezenţa în Seria B a eşalonului secund: CS Unirea Sânnicolau Mare; Universitatea Craiova; CSM Sighişoara; CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu; CSM Oradea; AHC Potaissa 2 Turda; CNE Sighişoara; ACS Szejke Odorheiu Secuiesc; CNOPJ Timişoara; CS Universitatea Cluj.