Federația Română de Fotbal (FRF) a stabilit prin tragere la sorți duelurile din barajul de promovare în Liga a III-a. Campioana Bihorului va întâlni în vară, în dublă manșă, reprezentanta Maramureșului pentru un loc în eșalonul trei. Meciul tur este programat pe 16 iunie, ora 18.00, în Bihor, iar returul în 23 iunie, ora 17.30, în Maramureș.

Returul, în deplasare

Dacă Liga a IV-a Bihor își va desemna campioana în urma unui play-off cu opt echipe, CS Diosig Bihardioszeg, Club Atletic Oradea și CS Bihorul Beiuș, Foresta Tileagd, CS Oșorhei, FC Universitatea Oradea, Sasok Vulturii Săcueni și CSM Olimpia Salonta), campionatul din Maramureș este structurat pe două serii, primele două din fiecare urmând să joace semifinala, iar învingătoarele să-și dispute finala.

După 8 etape în Seria Sud, lider este Progresul Șomcuta Mare, cu 22 de puncte, după cu 7 victorii și un egal, golaveraj 28-8, secondată de campioana de anul trecut, Academica Recea – 18 puncte.

În Seria Nord, pe primul loc se află  ACS Recolta Săliștea de Sus, cu 21 de puncte, după 7 victorii și o înfrângere, golaveraj 22-13, pe locurile 2-4 aflându-se trei echipe cu câte 18 puncte, CSO Bradul Vișeu, Avântul Bârsana și Salina Ocna Șugatag.

Anul trecut, campioana Crișul Sântandrei a promovat în dauna  reprezentantei județului Cluj, Arieșul Mihai Viteazul, scoruri 2-1 și 3-3.

Programul complet al barajelor

Regiunea 1: Botoșani – Iași, Suceava – Vaslui, Neamț – Bacău

Regiunea 2: Bihor – Maramureș, Bistrița-Năsăud – Satu Mare, Cluj – Sălaj

Regiunea 3: Brașov – Alba, Sibiu – Harghita, Mureș – Covasna

Regiunea 4: Mehedinți – Gorj,  Caraș-Severin – Timiș, Arad – Hunedoara

Regiunea 5: Olt – Vâlcea, Argeș – Teleorman, Dâmbovița – Dolj

Regiunea 6: Ilfov – București, Călărași – Ialomița, Giurgiu – Prahova

Regiunea 7: Vrancea – Buzău, Brăila – Tulcea, Galați – Constanța

 

Cu Sălaj la U 17 și cu Cluj la U 19

Tot ieri s-a tras la sorți și țintarul partidelor din primul tur al etapei interjudețene la U17 și U19. Etapa interjudețeană are trei tururi eliminatorii, într-o singură manșă, programate pe 26 mai, 2 iunie, 9 iunie 2024. La U 17, reprezentanta Bihorului, va întâlni pe teren propriu campioana Sălajului. La jumătatea întrecerii județene, LPS Bihorul și Viitorul Beiuș sunt pe primele două locuri, cu 18 puncte și un joc mai puțin disputat. La U 19, laureata Bihorului va juca în deplasare cu reprezentanta Clujului. La finalul turului, după nouă etape, pe primul loc este Crișul Aleșd - 23 puncte, urmată de CS Oșorhei - 22 puncte, CSO Ștei - 19 puncte și CAO - 16 puncte.

Etapa interjudețeană U19, primul tur:

Regiunea 2: Satu Mare – Cluj, Maramureș – Bistrița-Năsăud, Bihor – Sălaj.

Etapa interjudețeană U17, primul tur:

Regiunea 2: Cluj – Bihor, Satu Mare – Bistrița-Năsăud, Maramureș – Sălaj.